INCOGNİTO HEM COŞTU HEM COŞTURDU

Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği ‘55. Uluslararası Bursa Festivali’, Incognito grubunu sevenleriyle buluşturdu.

Acid Jazz ustaları, coşkulu

konserde en güzel şarkılarıyla sevenlerine keyifli bir akşam yaşattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 55.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’, dünyaca ünlü Incognito grubunu hayranlarıyla buluşturdu. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen konser, renkli görüntülere sahne oldu. Usta sanatçılar, müzik listelerinin zirvesine yerleşen şarkılarıyla muhteşem bir konserle Bursalıları selamladılar. Müzikte 30 yılı geride bırakan Incognito, ‘Always

there’, ‘Don’t you worry bout a thing’, ‘Still a friend of mine’, ‘Nights over Egypt’, ‘I hear your name’ gibi klasikleri, keyifli bir atmosferde müzikseverlerle paylaştı. Yüksek sahne performanslarıyla dikkat çeken ve izleyicilerinin sevgi seliyle karşılanan topluluk, unutulmayacak bir geceye imza attı. Bursa’da konser vermenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan sanatçılar, kendilerine has tarzlarıyla gönülleri fethetti. Hayranlarının da şarkılarına coşkuyla eşlik ettiği topluluk, keyifli konserin sonunda alkışlarla ödüllendirildi.

Festival programı: 30 Mayıs – Fuat Saka & Niyazi Koyuncu & Karmate 31 Mayıs – Aşkın Nur Yengi & Harun Kolçak 1 Haziran – Candan Erçetin 2 Haziran – The Dire Straits, Experience

HACETTEPELİ OPERA SANATÇISI DERECEYE GİRDİ

Türkiye’nin opera alanındaki tek yarışması olan ve bu yıl 18. kez gerçekleştirilen Siemens Ulusal Opera Yarışması’na katılan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Gürkan Gider ikincilik ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren genç sanatçı, çeşitli ödüllerin yanı sıra uluslararası sahnelerde yer alma fırsatı yakaladı. Opera sanatçılarına dünya sahnelerinin kapısını açan Siemens Opera Yarışması, 34 sanatçının katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Prof. Yekta Kara’nın başkanlık ettiği yarışmanın jürisinde Karlsruhe Operası Genel Müdürü Peter Spuhler ile Münster Operası Genel Müdürü Ulrich Peters, Siemens AG Kültür ve Sponsorluk Bölümü Direktörü Stephan Frucht yer aldı. Yarışmadaki performansıyla büyük beğeni toplayan Gürkan Gider ikincilik ödülüne layık görüldü. Gider,

Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde 6 aylık burs ve Goethe-İnstitut’da 2 aylık Almanca kursu almaya hak kazandı.

Yarışmayla ilgili düşüncelerini anlatan Gider, "Mezun olmadan önce adayı olduğum mesleğe dair somut bir adım atmak üzere yarışmaya katılmaya karar verdim. Bu şimdiye kadar edindiğim tecrübelerin geldiği noktaya yönelik bir geri bildirim olacaktı. Yarışma boyunca içinde bulunduğumuz sıcak ortam, korrepetitör Fügen Yiğitgil’in de ilgisiyle daha güzel bir hale büründü.

Her aşamada ayrı heyecan duydum. Birbirinden iyi yorumcularla tanıştım. Yanımda olan dostlarım ve orada tanıştığım arkadaşlarımın destekleri ile unutulmaz bir hafta geçirdim" dedi. Türkiye’de opera sanatının zor koşullarda yaşatılmaya çalışıldığını ve toplum tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyen genç sanatçı, "Ülkemizde hala tam olarak benimsenmemiş bir kültürü yaşatmaya çalışan biz opera yorumcuları, işin temelinden itibaren ne kadar zor olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu açıdan sanatın yaygınlaşmasını sağlayacak etkinliklerin yapılması bize heyecan veriyor" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT’nin gençlik korolarında da yer alan Gürkan Gider, Ankara Devlet Konservatuarı Opera Anasanat Dalı Öğretim Elemanı Şenol Talınlı’nın öğrencisi olarak çalışmalarına devam ediyor.

13 YAŞINDAKİ AHMET AZAT MUTLU’NUN HAYALİ GERÇEK OLDU

Müzik asla eskimez’ bir çocuğun hayalini daha gerçekleştirdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; Varlık Mahallesi halk günü toplantısında türkü söyleyen 13 yaşındaki Ahmet Azat Mutlu’ya, talep ettiği bağlamayı verdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın her hafta bir mahallede ‘Biz size geliyoruz’ sloganı ile gerçekleştirdiği "Halk Günü" toplantılarına çocuklar damga vuruyor. Başkan Uysal’ın, Varlık Mahallesi’nde yaptığı Halk Günü toplantısına çok sayıda çocuk da katılarak taleplerini dile getirdi. 13 yaşındaki Ahmet Azat Mutlu ise akranları gibi oyun sahaları ve park değil bağlama talebinde bulundu. Ahmet Azat Mutlu; Halk Günü toplantısında ‘Gesi Bağları’ adlı türküyü seslendirirken, Başkan Ümit Uysal’a, "Müzik asla eskimez Projenizi, haberlerde gördüm. ‘Müzik asla eskimez’ projesinden yararlanmak ve bağlama sahibi olmak istiyorum" dedi. Başkan Uysal, toplantı bitiminde; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Sanat Sorumlusu İlke Türkdoğan’ın getirdiği bağlamayı, Ahmet’e verdi. ‘Müzik asla eskimez’ projesi ile kullanılmayan, hasarlı enstrümanlar toplayıp gerekli bakım ve onarımları yaptıktan sonra talep eden, ihtiyacı olan yetenekli çocuklara verdiklerini söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; "Halk günü toplantılarımızda ilk kez böyle bir taleple karşılaşıyorum. Ahmet şimdi çok mutlu, çocuklarımız, sporla sanatla ilgilensin istiyoruz" dedi. Vatandaşlar; ‘Müzik asla eskimez’ projesine 444 80 07 numaralı Turunç Masa hattından bilgi alıp, enstrüman bağışlayarak katılabiliyor. Çocukların hayallerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar; enstrumanı Turunç Masa’ya veya Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne teslim edebiliyorlar.