İSTANBUL - Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) ve Çevre Film tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk çevre temalı kısa film etkinliği olan ‘Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali’nin 14'üncüsü Bakırköy Belediyesinin ev sahipliğinde yapılıyor.

Festival kapsamında; Uluslararası gösterimler, Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması, sergiler, söyleşi ve açık oturumlar ile müzik dinletileri de 23 Nisan ile 5 Haziran 2016 arasında etkinlikler olarak belirlendi..

Amatör ve profesyonel herkesin katılabileceği film yarışmasına, Çevre temasını doğrudan ve dolaylı olarak ele alan kurmaca, belgesel ve canlandırma türlerindeki kısa filmler başvurabilecek. Tüm türler için en fazla 20 dakika ile sınırlı olan yarışmaya son katılım tarihi 1 Mart 2016 .

Sinema sanatçıları Ediz Hun ve Engin Çağlar, Beykent Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Oğuz Makal, Maltepe Üniversitesi GSF Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız , sinema yazarı Sadi Çilingir, fotoğraf sanatçısı Hilmi Nakipoğlu, koleksiyoner Vadullah Taş ,yapımcı yönetmen Vural Çavuşoğlu' den oluşan seçici kurul yarışmaya katılan filmleri değerlendirecek. Ayrıca seçici kurul dışında, her film ön elemesiz olarak oluşturulan 50 kişilik halk jürisi tarafından da değerlendirmeye alınacak.