ANKARA - Ankara International Charities Committe’nin(Ankara Uluslararası Yardım Derneği) 29 Ekim İlkokulu’na yaptırdığı kütüphanenin açılış töreni Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Törende Başkan Ak’ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Ankara International Charities Committe Başkanı Vörn Gilthaus ve dernek yöneticileri Judi Mendil ile Yoşa Haniset ve Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dinçer de hazır bulundu.

Kitabın kokusunu almak gerek!

Kütüphanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Mustafa Ak, "Dinimizin ilk emri Kuran-ı Kerim’in ilk ayetinde de belirtildiği gibi ‘oku’ emriyle başlıyor. Okumaya ölene kadar devam etmeliyiz. Herkesin kitapla dost olup kokusunu sevmesi lazım. Son dönemlerde yapıldığı gibi kitabı bilgisayarlarda okumamalıyız. Bilgisayarda belge okunur araştırma yapılır ama kitap okunmaz. Kitabı, kokusunu alarak okumak önemlidir" diye konuştu. Öğrencilerden kütüphaneyi sık sık ziyaret etmelerini isteyen Başkan Ak, "Biz de kütüphaneye Keçiören Belediyesi olarak kitap desteği sağladık. Haftada bir kitap bitirmeye özen gösterin. Bu sizin yeni bilgiler edinmenizi sağlayacaktır" dedi.