Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts ile Jason Sudeikis gibi başarılı oyuncuların bir araya geldiği "Özel Bir Gün" kesişen yollar konseptini ele alıyor

İSTANBUL  - Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 10 film vizyona girecek.

Gary Marshall'ın yönettiği ve Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis, Britt Robertson ile Mira Sorvino gibi kalabalık ve ünlü oyuncu kadrosunun yer aldığı "Özel Bir Gün" izleyici ile buluşacak.

Anneler gününde üç jenerasyonu bir araya getiren komedi türündeki yapım, Garry Marshall'ın önceki 2 filmi "Sevgililer Günü" ve "Yılbaşı Gecesi" gibi özel bir günde kesişen yollar konseptini ele alıyor.

"BROOKLYN"

John Crowley'in yönettiği filmde Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen ile Hugh Gormley oynuyor.

Başrolünde filmdeki rolü ile "En İyi Kadın Oyuncu" Oscar adayı olan Saoirse Ronan'ın bulunduğu film, genç bir İrlandalı göçmen olan Eilis Lacey'nin 1950'ler Brooklyn'inde geçen hikayesini konu alıyor.

Dram ağırlıklı film özetle şöyle:

"Amerika'nın gelecek vaatlerinden etkilenen Eilis, New York şehri için annesinin evini terk eder. Vatan hasretini çekmeye başladığı sırada, Eilis kendini aşkın cezbedici ellerine bırakır. Neşesi geçmişi yüzünden bozulan genç kadın, iki ülke ve üzerinde yaşadığı hayatlardan birini seçmek zorunda kalır."

"BASKIN GÜNÜ"

James Watkins'in yönettiği ve Idris Elba, Richard Madden, Charlotte Le Bon ile Jose Garcia'ın oynadığı "Baskın Günü", aksiyon meraklılarının ilgisini çekmeye aday haftanın filmlerinden.

Oscar ödüllü "Diriliş" ve "Yaşam Şifresi" filmlerinin yapımcıları tarafından beyazperdeye taşınan film, Paris'te yaşayan Amerikalı genç bir yankesicinin içinde cüzdandan çok daha fazlasının bulunduğu bir çantayı çalmasının ardından CIA'in en çok aradığı isimler arasına girmesini ve ondan sonra yaşanan karmaşık ilişkiler zincirini anlatıyor.

"BAY DOĞRU"

Anna Kendrick, Sam Rockwell, Tim Roth, Douglas M. Griffin, James Ransone ve Anson Mount'un oynadığı filmin yönetmenliğini Paco Cabezas yaptı.

Aksiyon, macera, komedi ve aşk içerikli filmin konusu şöyle:

"Sevgilisinin kendisini aldatmasının ardından bir yalnızlık döneminden geçen Martha (Anna Kendrick), markette tanıştığı Francis'e (Sam Rockwell) aşık olur. Francis de ondan hoşlanmıştır, Martha için doğru kişi gibi görünmektedir. Ancak Francis'in çok yetenekli bir kiralık katil olduğu, üstelik tuhaf bir şekilde öldürmek üzere kiralandığı kişileri değil, kendisini kiralayanları öldürdüğü anlaşılır."

"KURDUN UYANIŞI"

Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa ile Yin Zhusheng'in oynadığı film 1967 yılında Moğolistan'ın iç kısımlarında geçiyor.

Macera türündeki film, Pekin yönetiminin aldığı bir karar gereği binlerce öğretmenin ülkenin kırsal kesimlerine eğitim vermeye gönderilmesini ve onlardan biri olan Chen Zhen adındaki bir gencin, yasak olmasına rağmen bir kurt yavrusu yakalayarak onu yetiştirmeye karar vermesi sonrasında güneyin modern insanıyla, kuzeyin kırsal yaşamı arasında kalmasını konu alıyor.

Moğolistan kurtlarının eğitimi zor olduğu için hiçbir Çinli yönetmenin çekmeyi kabul etmediği filmin yönetmenliğini "Tibet'te Yedi Yıl", "Ayı" ve "Gülün Adı" gibi filmleri ile tanınan Jean-Jacques Annaud üstlendi.

"YENİ AHİT"

2016 Altın Küre Ödüllerinde "Yabancı Dilde En İyi Film" adayı olan filmde Benoit Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damiens gibi Fransız sinemasının tanınmış oyuncuları yer alıyor.

Jaco Van Dormael'in yönettiği bu gerçeküstü komedide, Bleçika'daki bir apartman dairesinde karısı ve kızıyla normal bir hayat süren kötü bir adamın, herkesten sakladığı sırrının kızı tarafından ifşa edilmesini anlatıyor.

"RATCHET AND CLANK"

Kevin Munroe'nun yönettiği animasyon türündeki filmin orijinal seslendirmeleri Sylvester Stallone, Paul Giamatti, Rosario Dawson, Bella Thorne ve John Goodman'a ait.

 Playstation 2'nin sevilen ve en çok satılan video oyunlarından olan "Ratchet & Clank" serisinin ilk sinema uyarlaması film, hayranlarına aksiyon dolu yeni bir evrenin kapılarını açmayı amaçlıyor.

"KADERE TUTSAK"

Murat Ünaloğlu, Ateş Kantaroğlu, Ümit Sağlam ile Şakir Aydın'ın oynadığı filmin yönetmenliğini Erdoğan Koç yaptı.

Dram türündeki film özetle şöyle:

"Annesini doğumunda kaybeden Kenan, on yaşındayken de babasının öldürülmesine tanık olmuş ve tek başına kalmıştır. Çocukluk dönemini sokaklarda geçiren Kenan, iki arkadaşı ile beraber yaşamına devam eder. Gençlik yaşlarına geldiğinde ona ulaşan eski bir aile dostu, Kenan ve arkadaşlarının kaderini değiştirecektir. Kendisini bu acımasız dünyanın içinde bulan Kenan, girdiği bu karanlık hayattan aydınlığa kavuşmaya çalışır."

"MAGİ"

Hasan Karacadağ'ın yönettiği filmde Michael Madsen, Stephen Baldwin, Brianne Davis ile Lucie Pohl oynuyor.

Korku ve gerilim türündeki film, hamile kızkardeşi Marla'nın ani ve esrarengiz ölümüyle ilgili gerçeği araştıran Amerikalı gazeteci Olivia Watson'un İstanbul'da yaşadığı macerayı konu alıyor.

"EMİCEM HOSPİTAL"

Başrollerinde Wilma Elles, Ali Erkazan, Sinan Bengier ve Merve Akaydın gibi oyuncuların yer aldığı filmin yönetmenliğini İsmet Eraydın yaptı.

Film, Karadeniz'in küçük bir sahil kasabasında yer alan ve geleneksel yöntemlerle yönetilen tuhaf bir hastahanede geçen komik olaylar etrafında dönüyor.