MUĞLA - Ünlü yönetmen Memduh Ün, Muğla'nın Bodrum ilçesinde defnedildi.

Geçirdiği bir dizi rahatsızlık sonucu 16 Ekim'de tedavi gördüğü Bodrum'daki özel bir hastanede yaşamını yitiren Memduh Ün'ün cenazesi, dün İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde düzenlenen törenin ardından vasiyeti üzerine Bodrum'a getirildi.

Memduh Ün için Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'nde düzenlenen törene, sanatçı Fatma Girik, Ün'ün çocukları Sevda Arıburnu, Uğur Ün, torunu Atakan Arıburnu, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, sanatçı arkadaşları Selçuk Karagöz, Merih Akalın, Ayşe Kökçü, Fikret Hakan, Fedon Kalyoncu, Gökhan Mete, Tunç Oral ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende gazetecilerin sorularını güçlükle yanıtlayan Fatma Girik, hayat arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. İçinde fırtınaların koptuğunu anlatan Girik, "Benim içimdeki fırtınaları kimse anlar mı? 56-57 senelik bir beraberliğin bir günde son bulması. Bu anlatılmaz bir şey. Bunu nasıl anlatayım?" diye konuştu.

Cenaze törenine katılan oyuncu Tunç Oral da Türkiye'nin çok büyük insanı kaybettiğini söyledi. Oral, "Büyük bir sanatçı ve büyük bir insandı. Allah yaptıklarının mükafatını verecek. Fatma Girik de çok büyük bir eş. Allah böyle bir eşi herkese nasip etsin. Çok büyük fedakarlıklar yaptı. Ona da Allah sabır versin" dedi.

Memduh Ün'ün cenazesi, kılınan namazın ardından Torba Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze töreninde Fatma Girik'in güçlükle ayakta durduğu görüldü. Girik, Memduh Ün'ün çok sevdiği Beşiktaş takım flamasını mezarının yanındaki ağaca astırdı. Girik, daha sonra mezarlıkta vatandaşların taziyelerini kabul etti.