1975 yılında henüz 16 yaşında iken Hürriyet gazetesinin geleneksel "Altın Kelebek" sanat yarışmasında "Sen mevsimler gibisin" adlı şarkısı ile Türk müziği dalında yılın şarkısı ve sanatçısı seçilen Selami Şahin’i 50 yıl süren bu başarılı yaşamı nedeniyle sanat adına yürekten alkışlamak gerekir. Bugüne kadar 370 besteye imza atan Şahin’in, en az 200 şarkısı hit olmuş, milyonların her çeşit duygularına ortak olmuştur.

Geride bıraktığımız hafta başında sanat hayatının 50"inci yılını muhteşem bir konserle kutlayan Selami Şahin’e biraz sitem etmek isterim. Ünlü sanatçı ile Ankara’da konser verdiği lüks bir otelin restoranında yenen yemek sırasında bir gazeteci dostumun Şahin’e; birbirinden güzel ve halka mal olmuş şarkılarınızın pek çoğunu sanat güneşimiz Zeki Müren meşhur etmiştir. Bir şükran borcu olarak, sizin eserlerinizle oluşan Müren’li bir CD yapmanız mümkün mü? Sorusu üzerine masada bulunan konuklar gazeteci kardeşimizin bu teklifini cazip bulmuşlar ve bu konu ünlü sanatçının da hoşuna gitmiş olmalı ki. "Çok güzel bir teklif, evet haklısınız Zeki Müren’e çok şey borçluyum" hatta birkaç albümünün hazırlanmasında benimde katkım olmuştu.

İstanbul’a gider gitmez plak yapımcımla bu konuyu görüşecek ve "Zeri Müren’den Selami Şahin şarkıları" adı ile bir CD’nin hazırlanmasını isteyeceğim şeklinde bir cevap vermişti. Bu konuşmanın üzerinden aşağı yukarı iki yıl geçti. Fakat CD hala ortaya çıkmadı. Yani usta şarkıcı Selami Şahin sözünde durmamıştı. Ne var ki bu istek hemen öyle çabuk yerine getirilecek bir iş değildi. Zira sanat güneşimiz bilindiği gibi tüm servetini Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı’na bırakmıştı. Bu iki vakfın Zeki Müren’le yapılması düşünülen her etkinlik için müsaadesi gerekmektedir. Bu yüzden yine de Selami Şahin’i suçlamamak gerekir.

İstanbul Gösteri Merkezi’nde verdiği muhteşem konserini 2700 kişinin yanı sıra başta eşi Didem Şahin ve çocukları, Mine Koşan, bu arada Mine Koşan "Selami Şahin’e olan hayranlığım yüzünden kocamdan dayak bile yedim" diyerek samimi bir itirafta bulunmuştur. 50 yıllak arkadaşlığı ile övünen Mine Koşan’ın yanı sıra Burcu Güneş, Aslı Şen, Yeliz, Suzan Şen, Ümit Besen, İzzet Yıldızhan, Pelin Öztekin, Kıvanç Arslan, Semiha Yankı, Tanju Babacan, Ferhat Göçer , Ömür Gedik ve Darbukatör Bayram Tiplemesiyle uzun yıllar sahnelerin vazgeçilmezi olan Müjdat Gezen’de bu kadim dostunu yalnız bırakmamış, darbukası ile şarkı söyleyen Şahin’e eşlik etmiştir. "Seninle başım dertte-Özledim-Ben bir tek kadın sevdim, sanatçı bu şarkısını eşi Didem’e yazmış olup konserinde Brucu Güneş’le düet olarak okumuştur. Söz ve müziği ünlü bu sanatçıya ait olan Ah seni seni-Saki-Yine aklıma düştün-Aşkımız bitti diyorsun-Seni sevmediğim yalan-Gel bir daha-Aşkınla sürgündeyim- Özledim her şeyini" gibi birbirinden duygulu, neşeli, anlamlı şarkıların yaratıcısı olan Selami Şahin için İzzet Yıldızhan "50 yıllık can dostumdur." 1994 yılında Ankara’da tanıştık, hatta ilk albümümü bu değerli dostum yapmıştır. Derken ümit Besen’de "İlk 15 albümümün yönetmeni Selamı Şahin’dir. Hakkı ödenmez bir dost olarak Şahin tüm sanatçıların sevip saydıkları bir bestekar, müzisyen, ve de ses yıldızıdır." Diyerek minnet duygularını dile getirmiştir.

Türk müzik dünyasında saygın bir isme sahip olan Selami Şahin bu arada dostlarını ve hayranlarını üzerek bir itirafta bulunarak. "Yoruldum. Dinlenmeye ihtiyacım var. Ailece Bodrum’a yerleşmeye karar verdik. Hatta orada bir evde aldım. Her ne kadar yoruldum Bodrum’a yerleşeceğim dese de Selami Şahin 2016 yılı içinde Kıbrıs dahil Türkiye’nin hemen hemen 6 yıldızlı otellerinde programı bulunmaktadır. Şimdiye kadar yüzlerce şarkısını başta Zeki Müren olmak üzere yüze yakın sanatçı albümlerinde, CD’lerinde konserlerin de bu usta sanatçının şarkılarına yer vermişler. Beste fabrikatörü olan Selami Şahin’e dah anice 50 başarılı yıllar dilerim.

Ünlü şarkıcı Enrico Macias oldukça üzgün

Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Enrico Macias bir kez daha ülkemize geldi. Geride bıraktığımız yıllarda da Türkiye’ye gelerek İstanbul ve Ankara’da konserler vermiş olan dünyaca ünlü müzisyenle tanışmış, birkaç kez yemekte daha doğrusu kebapçı da birlikte olmuştuk. Organizatör Erkan Özarman’ın organize ettiği bu yemeklerden daha ziyade kebap ziyafetlerinden yine dünyaca ünlü Türk asıllı İsrailli şarkıcı Dario Moreno’da nasibini almış. Her fırsatta Ankara’ya gelerek tadına doyum olmayan İskender kebabından bol bol yemişti. Yine Türkiye’ye bir gelişinde Fransa’ya dönmek üzere geldiği Atatürk hava alanında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yummuştu. İzmer’e gömülmek isteyen ünlü ses ne yazıkki annesinin müsaade etmemesi üzerine İsrail’de toprağa verilmiştir.

Ülkemizin dünya çapında reklamını yapan ses ve film oyuncusu Dario Moreno’nun bugün İzmir’de doğup büyüdüğü ev Turizm Bakanlığımızca müzeye dönüştürülmüştür. Türk yemeklerini tadına doyum olmadığını söyleyen Enrico Macias bugünlerde oldukça üzgündür. Bilindiği gibi Zeki Müren anısına yapılan ve 14 Nisan’da müzik marketlerde satışa sunulan bu albüm de Müren’in şarkılarını ülkemizin ünlü sesleri seslendirmiş, enrica Macias’ta Şevval Sam ile "Ne Me Quitle Pas" terk etme beni adlı parçayı Paris’te düet olarak kaydını yapmıştı. Ne yazıkki Belçika’daki Jacgues BRel Vakfı bu şarkının albümde yer almasını istemediği için müzikseverler tarafından merakla beklenen eser CD’ de yer alıp almayacağı belli olmamıştır.

Türk dostu olarak bilinen dünya şöhreti Enrico, "Good muzic in town" seri konserler kapsamında İstanbul’a gelerek Zorlu Sanat Merkezi’nde Türk hayranlarına doyumsuz sesi ve müziği ile muhteşem bir konser vermiştir.

Enrico Macias 64 Bilfen ilkokulu öğrencisi ile "Hoşgörsen" ve "Enfants de tous pays" adlı şarkıları söylemiş, programına dünya da hit olmuş "Zingarelle, Oh guitare, Aie aie aie, Selenzara ve La femme de mon ami" gibi bir birinden güzel eserlerle devam etmiştir. Beni her defasında o kadar içten ve severek karşılıyorsunuz ki, kendimi ülkenizde kral gibi hissediyorum diyerek duygularını dile getiren ünlü şarkıcı en kısa zamanda yine geleceğim demiştir.

Ahmet Özhan ABD’de konser verdi

Türk sanat müziğinin usta icracısı Ahmet Özhan, gittiği Amerika’da Washington’un George Washington Üniversite’sinde düzenlenen bir etkinlikte sahne alarak musikimizin seçme eserlerinden oluşan enfes bir program sunmuştur. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği tarafından düzenlenen konsere sema gösterisi sunan bir ekipte eşlik etmiştir. Türk ve yabancı konuklar tarafından büyük ilgi gören etkinlikler ayakta alkışlanmıştır.