İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde CHP’nin Taksim'de anıta çelenk koyma müracaatının olmadığını söyleyerek, “Eğer yarın çelenk koymak isteniliyorsa bugünden müracaat yapmaları gerek” dedi.

Bolu'da, trafik kazasında hurdaya dönen tırın sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu Bolu'da, trafik kazasında hurdaya dönen tırın sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu

Vali Gül, beraberinde İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile Taksim Meydanı'nda alınan önlemleri yerinde inceledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, şöyle dedi: 

 “İstanbul’da 40 tane gösteri ve toplantı yürüyüşü yapılabilecek yasal meydanımız var. Şimdiye kadar bunlarla ilgili herhangi bir müracaat olmadı. Dolayısıyla İstanbul’da bu saat itibariyla yasal olarak etkinlik yapmayla ilgili herhangi bir kuruluşun, grubun bir müracaatı olmadı. Yarın daha çok yasa dışı gösterilerle ilgili çeşitli çağrılar var. Biz güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz.”

"42 binin üzerinde personelimiz görev yapacak"

Öte yandan, kapalı yollara işaret ederek dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlardan ricamız olabildiğince bu bölgelere gelmemeleri. Trafik anlamında bir sıkıntı yaşanacak. Yarın böyle olmasını biz de istemezdik. İsterdik ki Yenikapı’da, Maltepe’de vatandaşlarımızın coşkuyla kutlayacakları bir alan olsun. Taksim’e de insanlar çocuklarının, eşlerinin elinden tutarak gezmeye gelsinler. Maalesef olmadı. Yarın 42 binin üzerinde güvenlik personelimiz görev yapacak.”

Editör: Esin Özdemir