ANKARA  - Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Devletimizin, bağımsız Türk milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için başlattığı kutlu yürüyüşünün ilk ve büyük adımı, 19 Mayıs'tır. Bu gün, yurdumuzu işgal eden, sözde medeni şer odaklarına, onurumuzla, özgür ve bağımsız yaşama kararlılığımızı gösterdiğimiz gündür." ifadelerini kullandı.

Kılıçlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, kendi tarihini, kültürünü bilen, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri yeni nesillere aktarabilen milletlerin ilelebet yaşayacağını belirtti.

"Devletimizin, bağımsız Türk milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için başlattığı kutlu yürüyüşünün ilk ve büyük adımı, 19 Mayıs'tır. Bu gün, yurdumuzu işgal eden, sözde medeni şer odaklarına, onurumuzla, özgür ve bağımsız yaşama kararlılığımızı gösterdiğimiz gündür." değerlendirmesinde bulunan Vali Kılıçlar, imanla yola çıkan ve Samsun'da bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fedakar milleti ile birlikte başlatılan kutlu yürüyüşü, zaferle taçlandırdığını kaydetti.

Mehmet Kılıçlar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Binlerce Mehmed'in damarlarındaki asil kandan aldığı kudretle kazandığı bu zaferin sürekli olması ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırması için bugünü, gençlerimize armağan etmiştir.

En büyük enerji kaynağımız ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, içlerinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en değerli varlıklarımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık yürüyüşümüzün ilk adımları olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı şehitlerimizi ve gazilerimizi, bugün de ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda şehit olan güvenlik güçlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyorum."