ANKARA - Çankaya Belediyesi, usta müzisyen Vedat Sakman’ı Ankaralılarla buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi usta müzisyen Vedat Sakman’ı, ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu’nda vereceği konserde Ankaralılarla buluşturuyor. Konsere katılmak için Kennedy Caddesi No:4 Kavaklıdere adresinde bulunan Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nden yer fişi almak yeterli.

Sakman’a Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 22 Kasım saat 19.30’da başlayacak.

VEDAT SAKMAN

1949 yılında Konya'da doğan Vedat Sakman, profesyonel müzik yaşamına, müzisyen bir babanın oğlu olarak, İzmir'de lise çağlarında başladı. İlk çaldığı enstrüman olan davulun ardından gitarla tanıştı. "Grup Doğuş" ile 12 yıllık bir beraberliği oldu. Sakman, ilk solo albümü  "Müzisyen"i 1989 yılında yaptı. 1990 yılında Zuhal Olcay'ın "Küçük Bir Öykü" albümünün prodüksiyonunu gerçekleştirdi. 1991 yılında yine Zuhal Olcay'ın "İki Çift Laf" albümünün sekiz şarkısının sözlerini yazıp, müziğini ve düzenlemelerini yaptı. Aynı yıl tüm şarkı ve düzenlemeleri kendisine ait olan "Kapılar" adlı ikinci albümünü çıkardı.

1994 yılında üçüncü solo albümü "Sevgileri Unutmadık"ı çıkarttı. 1997 yılında Hümeyra'nın "Beyhude" albümünün müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü yaptı. Hümeyra bu albümde Vedat Sakman'ın iki şarkısını seslendirdi. 1998 yılında Zuhal Olcay'ın "İhanet" ve Leman Sam'ın "İlla" adlı albümlerinin müzik direktörlüğünün ve aranjörlüğünün yanı sıra çoğu şarkıların da söz ve müziğini yazdı.

2002’de "Usulca" isimli solo albümünü çıkardı.
Editör: TE Bilisim