Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması’nın Ankara Elemelerinde Ev Sahibi Ankara’dan 57 Lise Sahneye Çıkacak

Türkiye'nin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan "Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması"nın eleme heyecanı İstanbul’dan sonra Ankara’da devam ediyor. 1-2 Nisan tarihlerinde Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapılacak elemelerde, ev sahibi Ankara’yı temsil edecek okullar da belli oldu. Elemelerde Ankara’yı 57 lise temsil edecek. Her sene binlerce liselinin coşkulu bir katılım gösterdiği yarışmanın Ankara elemelerinde, 32 ilden toplam 133 okul yarışacak.

Ankara elemeleri için okullarında kurdukları orkestralarla çalışan Ankaralı genç ve yetenekli müzisyenlerin hedefi, yarışmada okullarını en iyi şekilde temsil etmek ve bu senenin büyük ödüllerini kazanmak.

GEÇEN SENE ANKARALI LİSELİLER HANGİ ÖDÜLLERİ ALMIŞTI?

Binlerce liselinin 18 senedir yarıştığı ve 19. senede de büyük ilgi gösterdiği Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’nda geçen sene Ankaralı liseliler büyük başarıya imza atmıştı.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ‘’En İyi Orkestra’’ dalında üçüncü,‘’En İyi Beste’’ dalında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden Mehmet Erdem Oran birinci, Ankara Celal Yardımcı Anadolu Lisesi’nde Kemalcan Yeniay ikinci,‘’En İyi Sahne Şovu’’ dalında Ankara Alparslan Anadolu Lisesi birinci,’’Gençlik Dergileri Özel Ödülü’’nde ise Ankara Atatürk Anadolu lisesi üçüncü olmuştu.

Ankara’yı Temsil Edecek Okullar:

Hasan Hüseyin Akdede Fen Lisesi, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları, Sokullu Mehmet Paşa Anadolu Lisesi, Toplu Konut İdaresi Anadolu Lisesi, Ayhan Sümer Anadolu Lisesi, Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi,Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi, Odtü Geliştirme Vakfı Özel Lisesi, Güzelkent Anadolu Lisesi, Ufuk Arslan Anadolu Lisesi, Hürriyet Anadolu Lisesi, Leyla Turgut Anadolu Lisesi, Gazi Çiftliği Anadolu Lisesi, Ted Ankara Koleji ve Vakfı Özel Lisesi, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Necip Fazılkısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Zafer Tek Yıldız Temel Lisesi, Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi, Özel Abdullah Yüksel Temel Lisesi, Bahçelievler Anadolu Lisesi, Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi, Mev koleji Özel, Ankara Lisesi, Celal Yardımcı Anadolu Lisesi, 75. Yıl Anadolu Lisesi, Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi, Iskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Ankara Pursaklar Fen Lisesi, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi, Final Koleji, Dr. Binnaz Ege Dr. Ridvan Ege Anadolu Lisesi, Çankaya Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nesibe Aydın Okulları, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Anadolu Lisesi, Kalaba Lisesi, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, Özel Yüce Okulları, Özel Seviye Anadolu Lisesi, Başkent Üniversitesi Özel Ayşe Abla Koleji, Alparslan Anadolu Lisesi,Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çankaya Ümitköy Anadolu Lisesi, Özel Beysukent Anadolu Lisesi,Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi,Ayrancı Mesleki & Teknik Anadolu Lisesi, Farabi Anadolu Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi, Arı Okulları, Ankara Fen Lisesi, Ankara Beyazıtoğlu Lisesi, Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi, Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi, Ankara Bilkent Lisesi, Özel Ankara Maya Anadolu Lisesi.

BÜYÜK FİNAL 29 NİSAN’DA İSTANBUL’DA

Liselilerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu liderliğindeki End Productions’un liselileri bir kez daha sahneye davet ettiği yarışmanın eleme etabı, 1-2 Nisan’da Ankara ve 7-8 Nisan’daki İzmir elemeleri ile son bulacak.

Finale kalan liselerin, profesyonel bir jüri tarafından belirleneceği yarışmanın dev finali ise 29 Nisan’da İstanbul’da Volkswagen Arena’da yapılacak.

HAYALLERİ SÜSLEYEN ÖDÜLLER

Türkiye’den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmada elemeyi geçip finale katılmaya hak kazanan liseli müzisyenleri, 29 Nisan’da İstanbul’da yapılacak büyük finalde birbirinden güzel hediyeler bekliyor.

İcra dalında birinci olan okula müzik stüdyosu ve para ödüllerinin yanı sıra; üstün başarı gösteren iki öğrenci de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden karşılıksız eğitim bursu kazanacak.

Yarışmanın "İcra" dalında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 10.000 TL

2.lik ödülü: 7.500 TL

3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL

2.lik ödülü: 4.000 TL

3.lük ödülü: 2.000 TL

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman / Beste dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:

1.lik ödülü: 3.000 TL

2.lik ödülü: 2.000 TL

3.lük ödülü: 1.000 TL

Geçen yıl, tüm Türkiye’den 400 lisenin yarışmaya katıldığı ve 2400 öğrencinin, genç sanatçılar olarak sahne aldığı yarışmada, "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi" birinciliği göğüslemişti. Bu sene de yarışmacıların yanı sıra ünlü isimlerin de gerek sahne alarak, gerekse jüri olarak destek vereceği yarışmada, hangi ilden hangi lisenin birinci olacağının heyecanı, tüm liselerde yaşanmaya başladı.

Yarışma için ayrıntılı bilgiye www.vodafonefreezone.com adresinden ulaşılabilir…