ANKARA -  Türkiye İktisadi ve İdari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği (AIESEC)’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çankaya Belediyesi’ne staja gelen yabancı öğrenciler, Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner’le bir dizi röportaj yaptı.

 Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’deki toplumsal cinsiyet, kadın hakları konularında Çankaya Belediyesi’nin görüşlerini öğrenmek isteyen ve belediyede staj yapan 12 yabancı öğrenci, Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner’le bir dizi röportaj yaparak sonuçları analiz ettiler.

Farklı ülkeler ve kültürlerden gelen öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren Güner, Çankaya Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet ve kadın hakları konularındaki yaklaşımları hakkında bilgiler verdi.

Yabancı öğrencilerin belediyeye gelerek staj yapmalarının kendileri açısından onur verici bir durum olduğunu belirten Güner, kadın istihdamı konusunda büyük aşama kaydetmiş bir belediye olmaktan da bunu yabancı ülkelerin öğrencilerine anlatmaktan da büyük mutluluk duyduğunu aktardı.