ANKARA - Başkent’in en büyük ve en modern Kurban satış ve kesim yeri olan Yakacık Kurban Pazarı’nda bayrama hazırlık başladı. Yenimahalle Belediyesi’nin tüm müdürlükleri iş birliği içinde alanı baştan aşağı yeniliyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle’de Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayram süresince hem vatandaşların, hem de hayvan satıcılarının sağlıklı bir ortamda alış verişlerini yapabilmeleri için dört koldan çalışmalara başlayan Yenimahalle Belediyesi, Kurban Pazarında alt yapıdan üst yapıya tüm eksikliklerin giderilmesi için kolları sıvadı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 350 çadır kapasiteli alanda sel ve çamur riskine karşı önlemlerini alırken, banyo ve tuvaletleri de elden geçiyor. Bunun yanı sıra elektrik ve su tesisatları ile alandaki tüm aydınlatmalar da yenileniyor. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonu ve güvenliği sağladığı alanda, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de çevre düzenlemesi yapıyor. Ayrıca otomatik kesimlerin yapıldığı bölümdeki tüm teçhizat bakıma alınırken, otomatik kesim makineleri de değiştiriliyor.

Başkentlinin tercihi bu yıl da Yakacık olacak

Eskiden sokak aralarında kapı önlerinde sağlıksız ortamlarda kurban kesimlerinin yapıldığını hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yakacık yalnızca ilçemizin değil tüm Ankaralıların sıkıntı yaşamadan kurbanlarını alıp kesecekleri nadir alanlardan biridir. Buranın dışında ilçemizde 11 ayrı noktada daha kesim yapılabilmekte. Bütün bu alanlarımızda vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için belediyemizin tüm birimleri şimdiden üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye başladılar. Bayrama kadar da bayram süresince de belirli aralıklarla alanları gezerek, kontrollerimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.