CHP Milletvekili Yarkadaş, "AKP iktidarı, halkın gerçekleri istemesini öğrenmediği için sansüre başvuruyor'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Halka vereceği hiçbir şey olmayan Kaçak Saray'daki zat ile onun emrindeki hükümet, medyayı boğmaya ve halkın gerçekleri öğrenmesini engellemeye çalışıyor'' dedi.

Genel seçim çalışmaları kapsamında Sultanbeyli Yavuz Selim Mahallesi'nde düzenlenen kıırathana sohbetine katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Digitürk'ün yedi televizyon kanalına uyguladığı sansürü halka anlattı. Çağ Kıraathanesi'nde toplanan yaklaşık 150 kişiye seslenen Yarkadaş, "Sizin gerçekleri öğrenmenizden korktukları için sansüre başvuruyorlar. Gazeteler basılıyor, gazeteciler yumruklanıyor'' dedi.

'Sandığa gelin' çağrısı

AKP'nin yarattığı bu karanlık ortamdan kurtulmak için herkesi sandık başına gitmeye ve CHP'ye oy vermeye davet eden Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaçak Saray'daki zat ile onun emrindeki hükümet, kan, gözyaşı ve acıdan besleniyor. Bin yıldır bir arada yaşayan bizleri düşman etmeye, ayrıştırmaya ve çatıştırmaya çalışıyorlar. Bu tuzağı bozacağız. Bin yıl birlikte yaşadık, bin yıl daha birlikte olacağız. 1 Kasım seçimlerinde bu kirli planı boşa çıkaracağız.''

'Gerçekleri görmeyin diye baskı yapıyorlar'

AKP iktidarının halka verecek hiçbir şeyinin olmadığını belirten Yarkadaş, "İşte bu yüzden, son dönemde medyaya yönelik saldırıları daha da arttı. Çöken ekonomiyi, dış politikadaki başarısızlıkları, halka verecek hiçbir şeylerinin olmadığını görmemeniz için basına sansür uyguluyorlar. Gerçekleri öğrenmenizden korkuyorlar'' dedi.

Digitürk'ün iktidarın emri üzerine yedi TV kanalının yayınını hukuksuz bir biçimde sona erdirdiğini belirten Yarkadaş, "Bu sansüre 1 Kasım gecesi son vereceğiz. Sizin oylarınızla son vereceğiz. Bu karanlığı birlikte aydınlatacağız'' dedi.

''Gücü yumurcak'a yetiyor''

Sansür talimatının Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini de belirten Yarkadaş, "Gücü Yumurcak adlı TV kanalına yetiyor. Çocukların çizgi film izlediği kanalı bile kapatıyorlar'' ifadesini kullandı. Kıraathanede bulunan yurttaşlar da kanalların kapatılmasına tepki gösterdi. Toplantıya katılan birçok yurttaş, Digitürk aboneliğini iptal etmek için başvurduğunu söyledi.

Yarkadaş, yaklaşık bir saat süren kıraathane toplantısında partisinin politikalarını da ayrıntılı biçimde anlattı.