ANKARA - Çankaya Belediyesi, Dostlar Tiyatrosu’nun Nazım Hikmet’in sürgün yıllarını ve vatan hasretini şarkılar eşliğinde anlatan "Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar"ı Ankaralı tiyatro severlerle buluşturdu.

 Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’nin organizasyonuyla Dostlar Tiyatrosu’nun Nazım Hikmet’in sürgün yıllarını ve vatan hasretini şarkılar eşliğinde anlatan "Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar"ı Şinasi Sahnesi’nde Ankaralı tiyatro severlerle buluştu. Oyunu, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları vatandaşlarla birlikte izledi.  Usta tiyatrocu Genco Erkal’ın vatan şairi Nazım Hikmet’in şiirlerinden pasajlar okuduğu oyunda, Erkal’a sahnede Tülay Günal eşlik etti. Oyunun finalinde Erkal ile Günal, Ankara’da yaşanan ve tüm yurdu yasa boğan terör eylemini, ‘Yastayız, İsyandayız’ dövizleri açarak protesto ettiler.

"YASTAYIZ, İSYANDAYIZ"

Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını ve eşi Piraye’ye olan aşkını anlatan oyunda Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendirildi.

 Nazım Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanıldığı oyunda, Erkal ve Günal gösterdikleri performansla sanatseverleri o günlere doğru yolculuğa çıkardılar. Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunun sonunda, Erkal ve Günal’ın yaşanan terör saldırısını protesto etmek için sahnede açtıkları ‘Yastayız, İsyandayız’ pankartları geceye damga vururken Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcılarından Nafiz Kaya ve Gülsün Bor Güner usta oyunculara çiçek sundular.

Editör: TE Bilisim