ANKARA - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ASİAD) ilk kadın başkanı Eda Ersoy ve Yönetim Kurulu’nu ağırladı. Makamda gerçekleşen görüşmede sanayinin ve sanayicinin sorunları masaya yatırıldı.

"Türkiye üretenlerin elinde kalkınacak"

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sanayi alanında 2016 yılındaki gelişmeler ve beklentilerin değerlendirildiği görüşmede Yaşar, Türkiye’nin komşu ülkelerle yaşadığı sorunların dış ticareti olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Yaşar, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartları biliyorsunuz. Maalesef üretenler, sanayiciler, esnaf, tarım sektörü hepsi sıkıntı içerisinde. Yaşanan terör olayları karşısında bir yılgınlık, bıkkınlık var. Bunun yanında komşu ülkelerle yaşadığımız sorunlar dış ticareti bitirdi. Biz buna teslim olmayacağız. Türkiye üretenlerin elinde kalkınacak. Yeniliklere ayak uydurmalıyız. Yenilikleri takip etmeyen bir sanayicinin gelişme imkanı yok. Bu her alanda geçerli olan AR-GE sanayide de çok önemli" dedi.

"Doğruyu her zaman alkışlarız"

Başkan Yaşar’ın ticaretten geliyor olmasının Yenimahalle için çok önemli bir şans olduğunu belirten Ersoy ise, "Siz ticaretten geliyorsunuz. O yüzden sizin bakış açınız çok farklı. Yenimahalleliler çok şanslı, çünkü işi biliyorsunuz, sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. O yüzden sizi ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz. Biz sanayiciler olarak umutsuz değiliz, geleceğe her zaman umutla bakıyoruz. 1989 yılında kurulduk. Bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm siyasi partilere mesafemiz eşit. Doğruyu her zaman alkışlarız. Yanlışın da her zaman karşısındayız" diye konuştu.

ASİAD tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi’nden de bahseden Ersoy, "Zirve dünya çapında önemli kentsel projelere imza atmış mimarlar, kentsel tasarımcı ve belediye başkanları ile gerçekleşti. Zirvede öncelikli amacımız hayal edilen muasır medeniyet seviyesinde ideal şehirler inşa edilmesine katkıda bulunmaktı. Bunu da büyük ölçüde başardığımızı düşünüyorum" dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Yaşar’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden heyet, Yaşar’a ASİAD onursal üyelik belgesi de takdim etti.