ANKARA - Yenimahalle Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ümitköy Şubesi işbirliğinde 5 yıldır devam eden "Çağlayan Gençlik Eğitim Projesi" kapsamında, burslarla üniversiteye girmeye hak kazanan başarılı öğrenciler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇYDD Ümitköy Şube Başkanı Sevgi Uluğ ve yetkililer eşliğinde Başkan Yaşar’la sevinçlerini paylaşan öğrenciler, "Sizlerin sayesinde üniversiteli olduk. Destek ve yardımlarınız için size çok teşekkür ediyoruz" dediler.

"YAŞAR ANKARA’NIN GURURUDUR"

Başkan Yaşar’ın Ankara’nın gururu olduğunu ifade eden Uluğ, "Siz Ankara’nın gururusunuz, katkılarınızla 5 yıldır Şentepe’de maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına eğitim veriliyor. Onlar da eğitim hayatında yaşadıkları başarılarla bizleri mahcup etmiyorlar" diye konuştu.

"EĞİTİME YÖNELİK HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK"

Eğitime yönelik hizmetlerin kat kat artarak devam edeceğini söyleyen Yaşar’da, "Sizlerin başarısı bize gurur veriyor. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Türkiye’deki eğitim sistemini de eleştiren Başkan Yaşar, "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çeşitli lise yok. Her gelen Bakan kendisine göre bir eğitim sistemi ortaya koyuyor. Eğitim, geleceği aydınlatacak tek yoldur. Anayasamızın değişmez maddelerinden biri de eğitimde fırsat eşitliğidir. Ancak maalesef bugün böyle bir eğitim sistemine sahip değiliz. Ben tüm evlatlarımızın aynı şartlarda eğitim görmesini istiyorum. Bu yüzden belediye olarak Yenimahalle’de tüm devlet okullarına yardımlar yapıyoruz, tadilatlar yapıyoruz, eksikliklerini gideriyoruz" diye ifade etti.