Yenimahalle Belediyesi 2015 Yaz Spor Okulları futbol branşında eğitim alarak yeteneklerini geliştiren 210 kursiyer, sertifika heyecanı yaşadı. Geleceğin yıldız futbolcuları olmaya aday genç yetenekler, sertifikalarını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın elinden aldı.

Yaz tatillerini Ankara’da geçiren öğrencilerin, dolu dolu ve verimli bir yaz dönemi geçirmeleri amacıyla hizmet veren Yenimahalle Belediyesi Yaz Spor Okulları, futbol branşında 2015 yılı mezunlarını verdi.

Uzman eğitmenler gözetiminde kurs alan 6-17 yaş arası 210 öğrenci, kapanış maçında aldıkları eğitimin hakkını verdiklerini gösterdi.

Kursiyerlere tribünden destek

Yaz Spor Okulları’nın son gününde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Hüseyin Boran ile Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mesut Bolatcan da geleceğin yıldız futbolcularını yalnız bırakmadı.

Tribünden ailelerle birlikte kapanış maçını izleyen Başkan Yaşar, kursta başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan öğrencileri tek tek tebrik etti.

"Milli sporcular yetiştirmek hedefindeyiz"

Çocuklara güzel bir gelecek sunma, onları daha sağlıklı, donamlı bireyler olarak yetiştirme hedefinde olduklarını kaydeden Yaşar, "Yenimahalle, gençlerimize, kadınlarımıza, engellilerimize, yaşlılarımıza her konuda her türlü hizmeti veren tesislere kavuştu. Bugün de o tesislerimizin birinde yaz spor okullarında eğitim alarak hem yeni arkadaşlar edinen hem de yeteneklerini keşfeden çocuklarımıza sertifikalarını veriyoruz. Spor alanında ilçemize büyük yatırımlar yaptık. 3 yeni yüzme havuzu ve spor kompleksi kazandırdık.

Bu tesislerden de çocuklarımız, gençlerimiz istifade ediyor. Yine Batıkent’teki mevcut semt sahasını tam donanımlı bir tesis haline getiriyoruz.

Ayrıca ilçemize bu dönem devasa bir kapalı spor kompleksi kazandıracağız. Burada çocuklarımız her türlü salon sporunu yapabilecek. Bütün bu tesisler sayesinde belki de geleceğin milli sporcularını yetiştirmek Yenimahalle Belediyesi’ne nasip olacak" dedi.

Sertifikasını dedesi verdi

Yaşar, daha sonra kursiyerlere sertifikalarını dağıttı. Yaz tatilini Yenimahalle Belediyesi Yaz Okulu’nda geçiren Yaşar’ın torunu Kerem de, sertifikasını dedesinin elinden aldı.

Editör: TE Bilisim