ANKARA - Gazeteci Yazar Yaşar Seyman, Çankaya Belediyesi Ayrancı Bahar Evi’nde okurlarıyla buluştu.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’nin Ayrancı Bahar Evi üyelerine yönelik çeşitli eğitim seminerlerinin düzenlendiği etkinliklere, Güvenevler Mahallesi Muhtarlığı'nın katkılarıyla düzenlenen imza günü de eklendi. Özellikle yaşlı vatandaşların sosyalleşebilmesi amacıyla hizmete sunulan "Bahar Evi" Gazeteci Yazar Yaşar Seyman’ı konuk etti. Yaşar Seyman son kitabı "Benazir"i Çankayalı okuyucuları için Ayrancı Bahar Evi’nde imzaladı.

Yoğun ilgi gösterilen imza gününde okurlarıyla söyleşide de bulunan Seyman, Çankaya Belediyesi’nin özellikle belli bir yaşın üstündeki vatandaşlara böyle sosyal olanaklar yaratmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

 "EN BÜYÜK ŞANSIMIZ ATATÜRK"

Kitabına konu olan Pakistan’ın ilk kadın başbakanı Benazir Butto’nun kendisine babası tarafından örnek gösterildiğini belirten Seyman, "Babam hep ‘ne yazık ki onun ülkesinde bir Mustafa Kemal yoktu. Bizim en büyük şansımız Atatürk’tür’ derdi. Ne demek istediğini Butto’nun yaşamını incelerken çok iyi anladım" diye konuştu.

Seyman, kitabında sadece suikastlara uğrayan, cezaevlerinde, sürgünde yaşayan ancak yine de direncin baskın olduğu bir yaşam süren Butto’yu değil, kadın mücadelesi çerçevesinde toplumsal sorunları da aktardığını belirtti.