SANA - Yemen'de çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Husiler ile Halk Direniş güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri ise Husilere ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin kontrolündeki askeri birliklere hava saldırısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri, önceki gece geç saatlerde İbb şehrinin Yerim ilçesinde devriye gezen Husi militanlarına saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırıda 20 Husi militanı öldürüldü, onlarca militan ise yaralandı. Taiz'deki çatışmalarda ise 12 Husi öldü. Halk Direniş Güçleri cephesinden de 5 kişi öldü. Ayrıca, Taiz'de, Husi saldırılarında sivil halktan 3 kişinin öldüğü, 27 kişinin ise yaralandığı kaydediliyor.

Lahc şehrine bağlı Kereş bölgesinin kontrolü bir kez daha Halk Direniş Güçleri'nin kontrolüne geçti. Saldırıda ağır darbe aldığı belirtilen Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçler Kereş'in batısındaki el-Huveymi bölgesine çekilmek zorunda kaldı. Halk Direniş Güçleri tarafından, Husi keskin nişancılarının bölgede konuşlandığı yüksek yerlere ağır top ateşi açıldı. Çatışmalarda her iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Hudeyde şehrine bağlı el-Merava'ah ilçesindeki yiyecek-içecek fabrikasını bombaladı. Uzun süre fabrikaya ait yedek parça ve ham madde deposu ile üretim hattının bir kısmı bombalandı.

Koalisyon güçleri, başkent Sana'da da Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin kontrolündeki en-Nahdeyn tepesi ve Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini bir kez daha bombaladı.

Ayrıca Sana'nın batısındaki Mahveyt şehrinde Husilerin karargah olarak kullandığı ev de bombalandı. Husilerin karargah olarak kullandığı kiralık evi bir ay önce boşaltıkları belirtildi. İçinde kimsenin olmadığı ev kullanılamaz hale geldi.

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin aralıksız bombaladığı Yemen'de sivil halk büyük zarar görüyor.

Bombardımanda evlerin, iş yerlerinin, fabrikaların ve ticari alanların zarar görmesi sivil halkı mağdur etti. Son iki hafta içinde artan hava operasyonlarından dolayı bir çok yerde kepenkler kapatıldı. Evleri zarar gören halk ise göç etmek zorunda kalıyor. Maddi yetersizlikten dolayı göç edemeyenler ise molozlarını temizledikleri yıkık evlerinde yaşamaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nden (OHCHR) yapılan açıklamada, Yemen'in kuzey şehri Hacceh'de koalisyon güçlerinin misket bombası kullandığıyla ilgili endişe verici bilgilere ulaşıldığı bildirildi. Açıklamada ayrıca, OHCH ekibinin el-Odair köyünde saha ziyareti sırasında, 29 farklı misket bombası kalıntısı bulduğu ifade edildi. OHCHR, ekibinin misket bombasından etkilenmiş 2 kişiyle de görüştüğünü kaydetti.

Birleşmiş Milletler'in açıkladığı son rakamlara göre Yemen'deki iç savaşta, 2 bin 795 sivil hayatını kaybetti, 5 bin 324 kişi ise yaralandı.

Editör: TE Bilisim