ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin kısa süre önce uygulamaya koyduğu "Yeni Sistem Çöp Konteyneri" uygulaması hızla yaygınlaştırılıyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Pilot bölge olarak seçilen Oran Sitesi’nden başlayan yeni proje kapsamında yıl sonuna kadar ilçenin değişik bölgelerine yerleştirilmesi hedeflenenen konteyner sayısı 640.

 Çankaya Belediyesi tarafından 240 adet ile pilot bölge Oran’dan başlatılan "Yeni Sistem Çöp Konteyneri" projesi hızla gelişiyor.

Katı atıkların ve çöplerin toplanarak çöp döküm alanına nakline kadar geçen sürecin kalitesini artırarak temizlikte büyük bir adım atılmasını sağlayan yeni sistemin ilk uygulamaları Çankayalılardan tam not aldı.

 Yıl sonuna kadar

640 konteyner

Projenin hayata geçirilmesi ile temizlikte Avrupa kalitesini yakalayan Çankaya’da Oran Sitesi ile başlayan konteyner uygulaması, Atatürk Sitesi, İlkbahar, Aşağı Dikmen, Yukarı Dikmen, Sancak, Hilal ve Yıldız Mahalleleri ile genişletildi.

Sokaklarda kirliliğe sebep olan çöp ve çöp poşetlerinin ortadan kalkmasını sağlayan yeni konteyner sayısının Çiğdem, Çukurambar, Yüzüncüyıl, Kızılırmak gibi mahallelerde de yaygınlaştırılarak yıl sonuna kadar toplamda 640’a ulaşması hedefleniyor.

Uzaktan kumandalı tam elektronik sistemli vinç tarafından boşaltılma ve yıkanarak temizlenme özelliğine sahip olan üç metreküp kapasiteli yeni konteynerler, kullanışlılığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile dikkat çekiyor. Konteynerler, kapaklarına hiç el değmeden ayakla açılabilme olanağıda sunarak halk sağlığını korumaya da katkı sağlıyor.

Çankaya Belediyesi, konteyner konan mahallelerde broşür, stiker ve pankartlar ile bölge halkını bilgilendirmeyi de ihmal etmiyor.