ANKARA - Hobi, eğitim ve meslek edindirme  amaçlı her yaştan binlerce Çankayalıya hizmet veren Çankaya Belediyesi Çankaya Evi ve Toplumsal Dayanışma Merkezleri (TODAM), yeni döneme müfredat ve fiziki olarak yenilenmiş şekilde başlayacak.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 97 farklı alanda eğitim verilen TODAM ve Çankaya Evlerinde müfredata, yeni dönem için emlak danışmanlığı, web tasarımı, auto-cad operatörlüğü ve grafik tasarımı kursları da eklendi.

Çankaya Belediyesi’nin 18 TODAM ve 3 Çankaya Evi’nden her yıl 7 bini aşkın kişi yaralanıyor. Yapılacak yeni Çankaya Evleri ile birlikte, eğitim yelpazesine Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayat boyu öğrenme programlarının çeşitli alanlardaki kursları da dâhil edilerek, Çankayalılara ücretsiz eğitim imkânı sağlanacak. Çankaya Belediyesi’nin kurslarına sadece Çankayalılar değil Ankara’nın her yerinden vatandaşlar katılıyor.

Sosyal belediyecilik konusunda önemli adımlar atan ve Hoş Geldin Bebek, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi, Evde Temizlik, Evde Sağlık gibi hizmetleri sağlayan Çankaya Belediyesi, 7’den 77’ye dileyen vatandaşlara hobi ve eğitim amaçlı kurslarla da ücretsiz hizmet veriyor. Her yıl binlerce Çankayalıya hizmet veren TODAM ve Çankaya Evleri’nde yaz aylarında yapılan kursların yanı sıra yoğun olarak verilen güz eğitimleri Ekim ayının ilk haftasında başlıyor. Eylül’deki kayıt döneminde istediği kursa başvurabilen Çankayalılar, buralarda hem eğitim alıyor hem de sosyal aktivite imkânına kavuşuyor.

TODAM ve Çankaya Evlerinde 97 branşta yılda yedi bini aşkın kişiye ulaşan eğitimler, Çankaya Belediyesi eğitmenleri, Çankaya Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri ve gönüllü eğitmenlerce veriliyor. 125 öğretmen ve 70 personel ile hizmet veren sosyal eğitim birimlerinde 2015-2016 eğitim öğretim dönemi, müfredat açısından dönüşüm yılı olacak. Yeni dönemde mesleki kursların açılmasına da ağırlık verilecek. Şimdiye kadar hiç açılmamış kursların da açılacağı TODAM ve Çankaya Evlerinde, Başkentlileri farklı sürprizler bekliyor.

Editör: TE Bilisim