ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 hafta önce yapımına başlanan ve Keçiören trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak "Yeni Keçiören Bulvarı"nın Basınevleri Kavşağı'ndaki ilk etabında çalışmalar rekor hızla ilerliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Genel Sekreter Yardımcıları Vedat Üçpınar, Yunus Aluç ve Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz'le birlikte, "Yeni Keçiören Bulvarı"nın birinci etabındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Selçuklu Caddesi, Gülhane Caddesi ve Basın Caddesi kesişiminde sürdürülen 3 katlı kavşak çalışmasıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, temel çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını, fore kazık çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Alt geçit yapım imalatlarına başlandığını belirten Üçpınar, gelecek hafta da köprü kiriş montajlarının başlayacağını belirtti.

Üçpınar, Keçiören trafiğini rahatlatacak bulvarda çalışmaların rekor hızda sürdüğünü ve planlanan takvimin önünde ilerlediğini kaydederek, "Köprü inşaatının sürdüğü Basınevleri Kavşağı’ndaki alanın her yerinde ve her metrekaresinde günlük aşağı yukarı 350 kişiyle gece gündüz çalışıyoruz. 3 fore kazık makinesi, pek çok beton mikseri ve kamyonla, 24 saat esaslı faaliyetler devam ediyor. Kardeş bulvarın Basınevleri Kavşağı’ndaki birinci etabını 15 Haziran’da açmayı hedefliyoruz" dedi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin, süratli ve kaliteli iş yapma esasına göre çalıştığını vurgulayan Üçpınar, "İnsanlara ne kadar az rahatsızlık verip, ne kadar çabuk burayı bitirebilirsek, o kadar mutlu olacağız" dedi.

Selçuklu, Gülhane ve Basın caddeleri kesişiminden başlayan ve Samsun Yolu’na kadar yapılacak olan 800 metre uzunluğundaki bulvarın 2’şer şeritli ve çift yönlü olacağını kaydeden Vedat Üçpınar, "3 katlı kavşak çalışmaları kapsamında 2 köprü, 1 alt geçit ve 1 hemzemin kavşak inşa edilecek. Yeni bulvarın Samsun Yolu kesişiminde ise 1 köprü ve 2 alt geçit yapılacak" dedi.

Üçpınar, geniş bir alanda yoğun şekilde süren çalışmalar kapsamında bulvarın ikinci etabı olan Samsun Yolu kısmına da 15 güne kadar ilk kazmanın vurulmasının planlandığını bildirerek, "İkinci etaptaki çalışmaları da 3 ay gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

NOT: Haber ve haberle ilgili fotoğraflar mail adreslerine gönderildi.

Görüntüler "FTP" adreslerine gönderildi.