ANKARA - Birbirinden başarılı oyuncuları vatandaşlarla buluşturan Yenimahalle Belediyesi, birçok kez sinema ve tiyatroda gösterilen ve Türk seyircisinin aşina olduğu Fosforlu Cevriye’yi Yenimahalleliler ile buluşturdu.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen Tiyatrokare’nin Fosforlu adlı oyununa vatandaş oldukça yoğun ilgi gösterirken, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve muhtarlar da oyunu izleyenler arasındaydı.

Konusunu Suat Derviş’in "Fosforlu Cevriye" romanından alan ve Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan oyunda, eski İstanbul’un Galata semtinde yaşanan buruk bir aşk öyküsünü izleyen vatandaşlar, kah güldü kah hüzünlendi.

Fatih Dönmez, Pınar Yıldırım, Cem Güler, Mert Carim, Ece Duran gibi ünlü isimlerin yer aldığı oyunda, siyasi düşünceleri nedeniyle idam mahkumu olarak yargılanan bir aydına aşık olan Fosforlu Cevriye karakterini canlandıran oyuncu Ayça Varlıer de performansıyla hayran bıraktı.

Editör: TE Bilisim