ANKARA - Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2007 yılında hayata geçen Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi kapsamında 200’e yakın cam kumbarası 178 ayrı noktada yerini aldı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğinde "Çöpe atmayın, ayırın, geleceğinizi geri kazanın" sloganıyla hayata geçen proje Yenimahalle’de hızla devam ediyor.

Çevre Bakanlığından lisanslı yeni bir firma ile yeni bir sözleşme yapan ve çevreci projeleriyle adından sıkça söz ettiren Yenimahalle Belediyesi ilk etapta, ilçe genelinde 178 ayrı noktaya iki farklı kapasiteli 200’e yakın cam geri dönüşüm kutularını yerleştirdi.

Diğer yandan ise proje kapsamında ekipler, siteleri kapı kapı gezerek vatandaşlara geri dönüşümün önemini broşürle anlatırken okullarda da öğrenciler için eğitimler veriliyor.

KIT KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ KULLANALIM

Yenimahalleli vatandaşları projeye duyarlı olmaya davet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Geri dönüşüm, ülkemizin ve dünyanın kıt kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması, dolayısıyla gelecek nesillerimizi de güvence altına almak demektir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın aynı duyarlılıkla bize destek olacağına inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim