Yenimahalle Belediyesi, Ramazan Ayı’na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamak üzere çalışmalarını hızlandırdı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle’nin dört bir yanında düzenlenecek olan mahalle iftarları ve geleneksel hale gelen Ramazan eğlenceleri ile vatandaşlara eğlenceli ve huzurlu bir Ramazan Ayı yaşatmayı hedefleyen Yenimahalle Belediyesi, kuracağı iftar çadırları ile de ihtiyaç sahibi aileleri Ramazan’ın bereketiyle buluşturmayı hedefliyor.

Dar gelirli aileler ile hasta ve yaşlı vatandaşlar için de gezici iftar yemeği aracı Ramazan boyunca hizmet verecek.

Çalışmalar titizlikle

yürütülüyor

Geleneksel Ramazan coşkusunu 5 yıldır Yenimahalle halkına yaşatan Yenimahalle Belediyesi, bu yıl da vatandaşlara eski Ramazanların keyfini yaşatacak. 16 ayrı noktada verilecek olan iftar yemeklerinin yanı sıra Şentepe, Onkoloji ve Demetevler’de de sabit iftar çadırları kurulacak. Vatandaşlar iftarlarını yaparken düzenlenen eğlencelerle de Ramazan’ın coşkusunu hep birlikte yaşayacak.

5 yıldızlı Ramazan çadırları

Yenimahalle Belediyesi iftar çadırlarında da her türlü konforu düşündü. Artan yaz sıcaklarında oruç tutan vatandaşlar için iftar çadırlarında klima bulundurulacak. İftar saatlerini takip etmeleri için de her çadıra LCD ekran televizyon konacak.

Vatandaşlar Hacivat-Karagöz’den meddaha, kukla gösterilerinden yarışmalara, fasıllardan animasyonlara, sihirbaz gösterilerine kadar unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazan eğlencelerini yad edecek. Hazırlıkların her aşamasını titizlikle takip eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Ramazan Ayı huzurunu tüm vatandaşlarımızla birlikte yaşayacağız. Vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı yapıp, eğlencelere katılacağız. Ramazan ayı, birlik ve beraberliğimizi en çok hissettiğimiz aydır. Hep birlikte, ayrım yapmadan huzurlu bir Ramazan ayı geçirmek adına her türlü tedbiri aldık. 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da Yenimahalle, Ramazan eğlencelerinin merkezi olacak" dedi.