ANKARA - Gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanabilir bir çevre sunabilmek için çevreci projelerle adından sıkça söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) işbirliği ile 2007 yılından bu yana devam ettirdiği Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi’ne hız kesmeden devam ediyor.

500 adet boyama kitabı ve kuru boya kalemi dağıtıldı

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Proje kapsamında birçok okula giderek öğrencileri geri dönüşüm hakkında bilinçlendiren yetkililer, bu kez de Batıkent Meydan AVM önünde, miniklere geri dönüşümden elde edilen birbirinden renkli boyama kitabı ve kuru boya kalemi dağıttı.

Açtıkları stantla yine geri dönüşümden elde edilen karton çantalarda 500 adet boyama kitabı ve kuru boya kalemi dağıtan ekipler, çocuklara geri dönüşümün önemini anlatmayı da ihmal etmedi.

Proje çalışmaları devam edecek

Bilgilendirmemenin ardından geri dönüşümden elde edilen kitapları ve boyaları büyük bir heyecanla inceleyen minikler, bu sayede geri dönüşüm hakkında bilinçlenerek artık atıklar ile ilgili daha dikkatli olacaklarına söz verdi.

Editör: TE Bilisim