Yenimahalle Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’ın ilk gününde 4 bin 100 kişiye iftar verdi. Ramazan Ayı’nın başlamasına günler kala hazırlıklarını tamamlayan Yenimahalle Belediyesi, vatandaşları kurduğu iftar çadırlarında bir araya getirdi.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre,3 sabit noktada kurulan çadırlara vatandaşın ilgisi yoğun olurken, Onkoloji Hastanesi’nin karşısına kurulan iftar çadırına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal ve Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da katıldı.

Saatler öncesinden çadırları dolduran vatandaşlara hayırlı Ramazanlar dileyen Başkan Yaşar, Yenimahallelilere yayla çorbası, bahçıvan kebabı, pirinç pilavı, salata ve tulumba tatlısından oluşan mönüyü kendi elleriyle servis etti.Ezanla birlikte oruçlarını özenle hazırlanmış şık masalarda hep birlikte açan vatandaşlar, yemekten sonra ikram edilen çayla da içlerini ısıttı.

İlk gün toplamda 3 bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtan, aynı zamanda 600 hastanın, engellinin ve yaşlının da yemeğini evine kadar götüren belediye, çadırlarda vatandaşların rahatı için klimaları ve iftar saatlerini takip etmeleri için LCD ekran televizyonları da unutmadı.

"Vatandaşa sıcak

yemek ulaştırıyoruz"

Onkoloji çadırından sonra Havacılar iftar çadırında da vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yaşar, Ramazan Ayı’nın önemine dikkat çekerek, "Manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı bu mübarek ay, birlik ve beraberliğimizi de arttırıyor. İftar sofralarında aynı ekmeği paylaşan insanlar arasında bir gönül birliği oluyor. Bizler Yenimahalle’nin dört bir yanında düzenlenecek olan mahalle iftarları ve geleneksel hale gelen Ramazan eğlenceleri ile 3’ü sabit 19 çadırla, vatandaşlara eğlenceli ve huzurlu bir Ramazan Ayı yaşatmayı hedefliyoruz.

Öte yandan gezici iftar yemeği aracımızda hizmet veriyor. Vatandaşın evine kadar sıcak yemek ulaştırıyoruz" dedi.