ANKARA - Yenimahalle’de ikamet eden engelli bireyler ve aileleri, Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde İlk Adım Salonu’nda düzenlenen iftara CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Muğla Milletvekili Muhittin Demir, CHP Engelliler Üst Kurulu İç Anadolu Bölge Başkanı Cemal Kaman, Başkent Ankara Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) Başkanı Mehmet Akyol, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

Ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçların açıldığı gecede kısa bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Ramazan, herkesin kardeşçe birbirine yardım ettiği ayın adıdır" dedi. Bugün maalesef Ramazanı bu duygularla yaşayamıyoruz diye serzenişte bulunan Yaşar " Ülkemizde kin ve nefret söylemleriyle, din, dil, ırk, mezhep gibi ayrımlarla halkı bölmeye ayrıştırmaya çalışanlar bilsinler ki; Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlar eşit yurttaştır, ne bu ülkede demokratik laik cumhuriyeti yıktıracağız, ne bu ülkeyi böldüreceğiz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diye konuştu.

Konuşmasına Yunus Emre’nin "Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm" sözleriyle başlayan Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz da "Biz engellilere de, hayatın çeşitli imtihanlarını yaşayanlara da bunu tavsiye ediyoruz. Onlara bakanlara da böyle bakmayı tavsiye ediyoruz. Sonuçta biz bu suretimizi farklı bir biçimde giydik" dedi.

Yemeklerin ardından Yön Sanat Atölyesi müzisyenleri konuklara keyifli bir müzik dinletisi sundu.