ANKARA - Yenimahalle Belediyesi tarafından, baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez (Kakava) Yakacık Mesire alanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen şenliğe Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve belediye personeli katıldı.

KAKAVA ATEŞİ YANDI, BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇTU

Peygamberlerden Hazreti Hızır ve Hazreti İlyas'ın buluşarak dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan Hıdırellez etkinliğinde yemekler hep birlikte yenildi. Yenimahalleliler, kor halini alan kakava ateşinin üzerinden atlayıp dilek diledi. Barış güvercinleri birlikte uçuruldu.

HIDIRELLEZ BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİKTİR

Şenlikte konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Hıdırellez Türk milletinin geleneğinde de, coğrafyamızın geleneğinde de baharın müjdelendiği gündür. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin günüdür. Bu geleneklerimizi yaşatmalıyız.

Yenimahallelilerin, personellerimizin, tüm Türk halkının Hıdırellez’ini kutluyorum. Bu ülkede yaşanan acıların dinmesini, kardeşliğin egemen olmasını, gelecek kuşaklara daha iyi, daha yaşanabilir bir Türkiye’nin bırakılmasını tüm kalbimle diliyor ve istiyorum" dedi.