Yenimahalle Belediyesi, çocukların hem eğlenerek hem de öğrenerek güzel bir yaz tatili geçirmeleri için Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları bünyesinde Yaz Okulları’nda kurslara devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, YENİMEK’in Uğrak Kurs Merkezi’nde sabun yapımını öğrenen 25 minik, haftada 4 saat aldıkları eğitimle sabunları kendi elleriyle yaparak, eğitmen Aslan Özkan eşliğinde de tasarımlarına renk katıyor.

El, göz, yüz hareketlerini birlikte koordine etmeyi öğreniyorlar

2 senedir devam eden sabun yapım kursunun yaz okuluna katılan minikler, özel kıyafetlerle 2 aylık eğitimin ardından sabun yapımını öğreniyor. Çoğunlukla çocukların dikkatini çeken hayvan figürü kalıplarında çalışan öğrenciler, el, göz, yüz hareketlerini birlikte koordine etmeyi de öğreniyorlar.

Kursiyerler ürünlerini sergiliyor

Miniklerin dışında, yetişkinlere de sabun yapımı eğitimi veren kurs merkezi, Acity Outlet ve Batıkent Meydan AVM’de kursiyerlerin ürünlerini sergilemesine de stant açarak destek sağlıyor. Ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunan yetişkinler, aynı zamanda değişik sabun tasarımları yaparak, özel siparişte alıyor.