ANKARA - Yenimahalle Belediyesi ve İç Anadolu Sanayici İş Adamları Federasyonu (İÇASİFED) tarafından mesleklerinde duayen olmuş isimlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Konağı Fethi Yaşar Salonu’nda, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek’in ev sahipliğinde düzenlenen "Ustalara ödül" törenine; CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Ali Tekin Çelik, OSTİM Çıraklık Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

ANKARA ARTIK MEMUR KENTİ DEĞİL, SANAYİ KENTİDİR

Türkiye eğer sorunlarını aşacaksa, sıkıntılardan kurtulacaksa üretmekten başka yolu yoktur diyerek konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Yıllardır 10 bin dolar milli gelirin etrafında dolanıyoruz. Sanayicilerimiz, üretenlerimiz gerek uygulanan siyasi nedenlerle, gerek bürokrasinin engelleriyle, gerek yerel yönetimlerin engelleriyle zar zor ayakta durmaya çalışıyorlar. Ankara artık memur kenti değil, sanayi kentidir. Aynı zamanda bir iş adamı olarak masanın her iki tarafında da bulundum. Sıkıntıları sizler kadar iyi biliyorum. Sanayinin, esnafın önü ne olursa olsun açılmalıdır. Bölgemde açılan her işletmenin açılışına koşarak gidiyorum. Her açılan işletmenin iş kapısı, aş kapısı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Açılış konuşmasını yapan İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek "Mesleklerine yıllarını adamış büyüklerimizi unutmadık, unutmayacağız" dedi. Sizler bu ülke için çok şey yaptınız diye sözlerine devam eden Akyürek " Sizden asıl isteğimiz bilgilerinizi, tecrübelerinizi, yaşadıklarınızı kamuoyu ile gençlerimiz ile paylaşmanızdır. Çünkü biz çocuklarımıza, gelecek nesillere yaşam hikayelerimizi maalesef anlatamıyoruz. Bu günlere nasıl gelindiğini bilsinler ki daha bilinçli yarınları hep birlikte oluşturabilelim " dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de, Türkiye’nin büyümesinin sanayi üretimine dayalı olduğunu, büyüme için sanayicinin doğru işler yapması gerektiğini ve kaliteli üretim yapılabilmesi için meslek eğitiminin önemli olduğunu söyledi. Duayen sanayicilerin özgeçmişlerini anlatan röportajların gösteriminin ardından Başkan Yaşar ve Akyürek meslekte yılları devirmiş ustalara ödüllerini verdi.

Editör: TE Bilisim