Yenimahalle Belediyesi’nin öğretmenlerin meslektaşlarıyla keyifli vakit geçirmesi amacıyla hizmete sunduğu İkinci Bahar Öğretmenler Lokali açıldı. Batıkentli emekli öğretmenlere hizmet verecek tesis, öğretmenlerin buluşma adresi olacak.

Batıkent Meydan AVM içerisindeki tesisin açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başken Vekili Mehmet Kartal, Batıkent Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Celal Akpınarlı, belediye meclis üyeleri, Batıkent mahalle muhtarları ve çok sayıda emekli öğretmen katıldı.

Açılış kurdelesini geleceği aydınlatan öğretmenlerle birlikte kesen Başkan Yaşar, öğretmenlerin emekli olduktan sonra bu tesiste keyifli vakit geçirmesi temenni etti.

"Aydınlık bireyler yetiştirmek sizin elinizde"

Genç nesilleri çağdaş, bilinçli, bilgili birer birey olarak yetiştiren öğretmenlerin en iyisine layık olduklarını kaydeden Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin bu doğrultuda bu tesisi Batıkent’e kazandırdığını anlattı.

Eğitim sistemindeki yanlışlıkları da eleştiren Yaşar, "Eğitim sistemimiz bir çıkmazın içinde, eğitime büyük bir darbe indirildi. Çağdaş eğitimden uzaklaştık. Böyle bir ortamda her ne kadar öğretmenlik mesleği zorlaşsa da yine de sizlere önemli görevler düşüyor. Ülkemizin geleceğine faydalı, çağdaş, laik, demokratik, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan aydınlık bireyler yetiştirmek sizlerin görevidir" dedi.

Batıkent Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Celal Akpınarlı da dernekleri hakkında bilgi vererek "Başkanımıza bu güzel tesisi bizlere kazandırdığı için yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.