ANKARA - Yenimahalle Belediyesi, ODTÜ Mezunları Derneği proje grubu Ankara Gönüllü Takımı ile birlikte yürüttüğü Üniversite-Ev projesi kapsamında "Kardeşlerden Yansımalar" adlı sergiye ev sahipliği yaptı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergide Yenimahalle'nin Çiğdemtepe, Pamuklar, Yakacık bölgelerinde yaşayan 100 çocuk, kendilerine verilen fotoğraf makinalarıyla yaşadıkları çevrede neler gördüklerini ve neler yaşadıklarını fotoğrafladı.

Keman dinletisi eşliğinde açılan serginin açılış kurdelesini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Şahin, proje grubundan çocuklar ve öğretmenler kesti.

"ÇOCUKLAR AYNI ŞARTLARDA EĞİTİM ALMIYOR"

Sergide konuşma yapan Başkan Yaşar, eğitim sisteminin çarpıklığından bahsetti. Göreve geldiğimiz günden beri ODTÜ ve üniversiteler ile beraber projeler gerçekleştiriyoruz diyen Yaşar, "Bu Abla-Ağabey projesi de ilk olarak Yenimahalle’de başladı. Ülkemizde çarpık bir eğitim sitemi var. Herkesin anayasamıza göre eşit eğitimi alması gerekiyor. Fakat çocuklar farklı eğitim kurumlarından farklı öğrenimlerle okullarını bitiriyorlar eşit şartlarda eğitim görmüyorlar ama aynı imtihana giriyorlar. Bu Türkiye için acıdır. Her bakan kendi sistemini getiriyor. Ne öğretmen, ne öğrenci, ne müdür, ne de aileler ne yapacağını bilmiyor. Eğer siz doğru bir eğitim veremezseniz, sağlıklı bir toplumda yaratamazsınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te işe eğitimle başladı. Eğitimi temel alarak Türkiye’nin geleceğini aydınlatacağına inandı. Ama bugün devlet okullarıyla özel okullarda eğitim gören çocuklar aynı şartlarda eğitim almıyor. İşte biz de bu yüzden bu projeyle bu açığı kapatmaya, örnek olmaya çalışıyoruz. Bu sayede geleceğe daha iyi hazırlanıyorlar" dedi.

"BU PROJE BÜYÜMELİ, DAHA ÇOK YAYILMALI"

ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Şahin ise, "Gönüllü Takımımız, toplumsal sorumluluk çerçevesinde ihtiyacı olan öğrencilerimize eğitim vererek, çocuklarımızın sosyalleşmesi ve çevreyle barışık hale gelmesi için kendi yaşamlarından fedakarlık yaparak bu günlere geldi. 15 Mayıs’a kadar açık olacak bu sergide toplumsal algıyı, görsel imajı anlamış olacağız. Bu projenin getirdiği diyalog, eğitim, birliktelik öğrencilerimize çok şey kattı. Hep istedik ki çocuklarımız demokratik, toplumla barışık ve insan sevgisini bilerek yetişsinler. Bunun için fedakârlık yapan Ankara Gönüllü Takımı’mıza ve bu projeye her türlü imkanı sağlayan Başkan Fethi Yaşar’a çok teşekkür ediyorum. Bu proje büyümeli, daha çok yayılmalı, bu dileklerle daha çok çocuğa ulaşmamızı umut ediyorum" diye konuştu.