Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçe sakinlerine "Evlilikte iletişim ve Yaşam becerileri" konusunda bir eğitim semineri düzenlendi.

Son yıllarda ülkemizde büyük bir artış gösteren aile içi şiddet ve boşanma davaları nedeniyle "Sağlıklı Evlilik" konusuna dikkat çekmek isteyen Yenimahalle Belediyesi, vatandaşları İkinci Bahar Dayanışma Merkezi’nde bir araya getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Aile Eğitim Formatörü Yasemin Davarcı’nın verdiği seminerde her 4 evlilikten 1’inin boşanmayla sonuçlandığının altı çizildi.

Bireylerin evlilik öncesinde muhakkak eğitim almaları gerektiğini vurgulayan Davarcı, Sağlıklı Bir Evlilik İçin Aile İçi İletişimin Temel Unsurları ile Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

"Sen, ben değil

biz olabilmeliyiz"

"Ailenizin kıymetini bildiğinizde ve sevginizi esirgemediğinizde, sorunlarınız büyümeden kendiliğinden çözülecektir" diye konuşan Davarcı,

"Problemler ‘Benim problemim’ veya ‘Senin problemin’ olarak değil, ‘Bizim problemimiz’ olarak algılanmalıdır. Çiftler problemin sorumluluğunu

ortak olarak

yüklenmelidir" dedi.

Davarcı "Yorgun, sinirli ve öfkeli olduğunuzda ya da kafanızda başka bir sorun varken eşinizle asla tartışmaya girmeyin. Kendinizi tamamen sakinleşmiş hissedene kadar bekleyin. Eğer evliliğinizde yaşadığınız sorunlarınızı kendi çabalarınızla çözme konusunda yetersiz kaldığınızı düşünüyorsanız muhakkak aile danışma hizmeti veren bir merkeze başvurun" ifadelerini kullandı.

Yenimahallelilerin soruları ve kendi yaşamlarından örnekleriyle karşılıklı sohbet havasında yapılan seminerde akıllarda soru işareti bırakan tüm sorular da cevaplarını buldu.