ANKARA - Yenimahalle Belediyesi ile ODTÜ Mezunları Derneği Ankara Gönüllü Takımı’nın ortaklaşa yürüttüğü, "Abla-Ağabey-Kardeş Projesi" hız kesmeden devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3, 4, 5, 6 ve 7’inci sınıflarda okuyan ve maddi açıdan gelir seviyesi düşük ailelerin evlerine konuk olan ekip, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunarak, hem derslerine yardım ediyor hem de sosyalleştiriyor.

Tüm masrafları Yenimahalle Belediyesi karşılıyor

2009 yılından beri faaliyet gösteren takım her yaz tatil yapmayan öğrencileri İzmir Seferihisar’a götürerek "Yaz Kampı" da düzenliyor. Tüm masrafların Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılandığı tatilde, okul dönemi boyunca hafta sonu 4 saat ders alan çocuklar, yazın da dinlenme fırsatı buluyor.

200 gönüllü 300 kardeş

Belediyenin tam destek verdiği proje ile öğrencilerin eğitimde ve sosyal hayatta başarılı olmaları için çalışan 200 gönüllü, 300 çocuğun geleceğini aydınlatıyor. Başarıdan başarıya imza atan kardeşleriyle de birebir ilgilenen takım, bu sayede abi-abla-kardeş ilişkilerini de pekiştiriyor.

Belediye yetkililerinin de bulunduğu faaliyetlerde, proje ile kültürel geziler yapan çocuklar, antik kentleri görme imkanı da buluyor.

"Onların mutluluğu bizleri de mutlu ediyor"

Çocukların sosyal, kültürel açıdan gelişmeleri için elinden geleni yaptıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Belediye olarak çocuklarımızı sosyal ve kültürel açıdan geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çocukların ufkunu geliştirecek projelere imza atıyoruz. Çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak onların eğitimli sorumlu bireyler olmasına katkıda bulunmak bizler için önemli. Eğitim gören çocuklarımızın üniversite kazandıklarını duyduğumuzdaki gurur ve mutluluk hiçbir şey ile ölçülemez. Onlar da üniversite eğitimi alırken kendileri gibi sıkıntı içinde olan kardeşlerine eğitim verecekler" dedi.

Editör: TE Bilisim