Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelindeki camilerin Ramazan’ın ruhuna yakışır olması için hummalı bir çalışma başlattı.

Ramazan boyunca vatandaşların uğrak yeri olacak camilerde bakım ve onarım çalışmalarına start veren Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yılda ilçe halkının gönül rahatlığıyla ibadet etmelerini sağlayacak.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına, ibadethanelere ve eğitim yuvalarına destek olmaya devam eden Yenimahalle Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camilerde tadilata başladı.

Bakım ve onarım gerektiren 34 camide arı gibi çalışan ekipler, boyadan mantolamaya, pencere ve kapı değişimlerinden tuvalet tadilatlarına, parkelerden demir korkuluklara kadar camilerin her türlü tadilat işlerini yapıyor. İhtiyaca göre hareket eden ekipler, Ramazan öncesi camilerdeki tüm eksiklikleri gideriyor.

En anlamlı hizmet

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ibadethanelerin temizliğini ve bakımlarını düzenli olarak yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Bugüne kadar yüzlerce camimizi elden geçirdik. Bütün camilerimizin temizliklerini periyodik olarak gerçekleştiriyoruz.Her kesimden insanın buluşma noktası olan camilerimizi steril koşullarda tutmak, eksikliklerini gidermek ve tadilatlarını yapmak bizlere mutluluk veriyor" dedi.

Okul tadilatları da

başlıyor

Öte yandan Yaşar, okulların tatile girmesiyle birlikte en kısa zamanda okul tadilatlarına başlayacaklarının da müjdesini verdi. Bu yıl içerisinde 75 okuldan tadilat talebi aldıklarını kaydeden Yaşar, 5 yılda 433 okulun tadilatını üstlendiklerini hatırlattı. Geleceğe yapılan en güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu kaydeden Yaşar, "İlçemizi geleceğe doğru sağlam adımlarla taşırken ülkemizin umudu gençlerimizi de ihmal etmiyoruz. İlçemizde ülkemizin geleceğine ışık tutacak, başarılı bireyler yetiştirmek için eğitim-öğretime tam destek veriyoruz" dedi.