ANKARA - Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) çocukları yeteneklerini keşfetmeye davet ediyor.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇODAM, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TOBB iş birliği ile 7 Kasım'da yapılacak Yetenek Tespit Sınavı ile çocuklar yeteneklerini görme imkanına kavuşacaklar.

İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılacağı sınavın içeriği ‘’Verilen bir konunun hayalden çalışılması’’ olurken Ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı sınavın içeriği ise ‘’Hazırlanan kompozisyondan çizim’’ ve "Resim Yetenek Tespit Sınavı" olarak belirlendi. Sınav sonunda resme yeteneği olanlar için Çocuk Danışma Merkezi ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği iş birliği ile ileri resim atölyesi kurulacak. Sınav sonuçlarını TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya BÖLÜKOĞLU, TOBB Üniversitesi konuk Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Bünyamin BALAMİR, Resim Öğretmenleri Bilge ALİ USTA ve Seçil DUYMAZ'dan oluşan jüri değerlendirecek.

Ayrıca sınav sonucunda belirlenen her kategoriden en yüksek puanı alan öğrenciye tuval, şövale ve kitap hediye edilecek. Atölye süresi boyunca yaptıkları çalışmalar yıl sonunda sergilenecek, katılan tüm öğrencilerle müze ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim