ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Suriye'de Esed'in devrilmesi konusunda Amerika'nın perde arkasından Türkiye'ye tırnak içinde çok gaz verdiğini savundu.

Yılmaz, "Bu politika zaman içerisinde değişti. Amerika'nın Suriye'deki önceliği ile Türkiye'nin Suriye'deki önceliği şu anda farklılaştı. Amerika'nın önceliği Esad'in gönderilmesinden ziyade IŞİD'in temizlenmesi Türkiye'nin ise Esad'ın gönderilmesi. Bu iki farklılaşma arazide de iki ülkeyi farklı eksenlere itti." dedi.

Meclis'te basın toplantısı Öztürk Yılmaz, Ardahan'ın sorunlarından bahsetti. 200 telefonun 180'inin işsizlikle alakalı olduğunu dile getiren Yılmaz, işsizliğin en fazla olduğu yerlerden birinin Ardahan olduğunu kaydetti. İşkur ile bu işsizliğin örtülmeye çalışıldığını anlatan Yılmaz, İşkur'da iktidar mensubu kişilerin tercih edildiğini savundu. İşe alımların kura ile yapılmasını istediklerini belirten Yılmaz, İşkur'dan çıkan listelerin AK Parti il başkanlığına gittiğini ifade ederek devletin normal mekanizmasının işlemediğine dikkat çekti. Öztürk, Ardahan'a yatırım konferansı yapmak istediklerini ifade etti.

Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir soruya Yılmaz, "Suriye'de Esad'ın devrilmesi konusunda Amerika'nın perde arkasından Türkiye'ye tırnak içinde çok gaz verdiğini biliyoruz. Bu politika zaman içerisinde değişti. Amerika'nın Suriye'deki önceliği ile Türkiye'nin Suriye'deki önceliği şu anda farklılaştı. Amerika'nın önceliği Esad'ın gönderilmesinden ziyade IŞİD'in temizlenmesi; Türkiye'nin ise Esad'ın gönderilmesi. Bu iki farklılaşma arazide de iki ülkeyi farklı eksenlere itti." karşılığını verdi.

Mülteci kriziyle ilgili bir soruya ise Yılmaz, "Avrupa'nın 3 milyar euro verip mültecilere bakın anlayışı sakat bir anlayış. Kimsenin Türkiye'yi böyle aşağılamaya hakkı yok. Ben olsam 3 milyar Euro'yu iade ederim, bu lafları da dinlemem." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi terörist örgüt olarak görmediklerini ve YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıklamasıyla ilgili de Yılmaz, "Amerika arazide IŞİD ile doğrudan savaşabilecek güçlere destek veriyor. PYD bunların başında geliyor. Amerika'nın açıklamalarına bakıldığında bu da onu teyit ediyor. Bizim burdaki politikamız çökmüştür. Bunun bir tek itiraf edilmesi ve zararın düzeltilmesi aşamasında neler yapılması gereken bir aşamaya geçtik." şeklinde konuştu.