ANKARA- Muratpaşa Belediyespor’u 36-29 yenen Başkent’in sevilen bu ilçe bayan takımı, Ankara dönüşünde taraftar kitlesi tarafından karşılandı.

Hentbol Bayanlar Süper Lig play-off final serisi 3. maçında Yenimahalle Belediyesi, Muratpaşa Belediyespor'u 36-29 yenerek seride durumu 3-0 yaparak üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti. Antalya Süleyman Evcilmen spor salonunda oynanan mücadelenin ilk yarısı da 19-18 Yenimahalle Belediyesi’nin üstünlüğüyle tamamlandı. Yenimahalle Belediyesi seride ilk maçı 38-28, ikinci maçı da 32-21 kazanmıştı.

KUPA HAK EDENE Karşılaşma sonrası düzenlenen kupa töreninde Şampiyon Yenimahalle Belediyesi'ne, kupa ve madalyalarını Federasyon Başkanı Bilal Eyüboğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar takdim etti. Sezonu ikinci tamamlayan Muratpaşa Belediyespor'a madalya ve plaketini de Hentbol Federasyonu Başkan vekili Haydar Arslan verdi. Maçın gözlemcisi Vehbi İşgören ve hakemleri Murat Çelik ve Cengiz Ömer'e şiltlerinide Merkez Hakem Kurulu Başkanı Barbaros Yılmaz verdi.

FIRTINA GİBİYDİLER

Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off finalinin üçüncü maçında Muratpaşa Belediyespor'u 36-29 yenerek seriyi 3-0'a getiren Yenimahalle Belediyespor, 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu. Maça iyi başlayan Muratpaşa Belediyespor, ilk 10 dakikayı 8-5 önde geçti. Temposunu yükselten Yenimahalle Belediyespor 21. dakikada skora 12-12'lik eşitliği getirdi. Bu bölümden sonra Yeliz Özel ve Lauik'in golleriyle üstünlüğü eline geçiren Yenimahalle Belediyespor, devre arasına 19-18 önde girdi. İkinci yarının başında savunmasını sertleştiren ve hücumda da özellikle Yeliz Özel, Chumak ve Tankaskaya ile arka arkaya goller bulan Yenimahalle Belediyespor, 40. dakikayı 26-20 önde geçti. Oyunun ilerleyen bölümlerinde Muratpaşa Belediyespor'un aradaki farkı azaltma çabalarına rağmen Yenimahalle Belediyespor sahadan 36-29 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti.

GÖĞSÜMÜZ KABARDI

Müsabakadan sonra konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Sporcularımla ne kadar gurur duysam azdır. Kızlarım göğsümü kabarttı" derken Teknik Direktör Serdar Eler ise "2 sezon sonunda 5 kupa kazandık. Bu kupalar içinde en değerlisi son kupamızdır. 5 değerli rakibimizle mücadele ettik ve sonunda şampiyonluğu elde ettik" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim