Haber Merkezi - Dünyanın en çok takip edilen video izleme platformu olan YouTube'un, reklam engelleyici uzantılarını engelleyerek Premium aboneliklerini artırmak için yeni yollar aradığı iddia edildi. Son olarak AdBlock ve AdBlock Plus'a gelen yeni güncellemelerle beraber, yeni bir iddia ortaya atıldı.

Reddit'te yayınlanan bir gönderide, Google'ın bir reklam engelleyici yüklendiğinde videoların arabelleğe alınmasını yavaşlatmaya başladığı belirtildi. Bu bağlamda; video yükleme sürelerinin, küçük resim önizlemelerinin, tam ekran video geçişlerinin ve hatta kaydırmanın önemli ölçüde yavaşlamasına neden olduğu da iddia edildi.

google-youtube-logo

Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine füze saldırısı gerçekleştirildi Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine füze saldırısı gerçekleştirildi

YouTube şirketi ise, reklam engelleyici uzantıları kullanan kullanıcılarına siteyi yavaşlattığı yönünde çıkan iddiaları reddetti. Platform, yavaşlama sorununun uzantılara gelen yeni güncellemenin ardından ortaya çıktığını açıkladı. Bu uzantıların Chrome Web Mağazası'nda bildirilen rakamlara göre 113 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu ortaya çıktı.

Editör: Deniz Ali Tatar