Haber Merkezi - Yüksek Seçim Kurulu üyeleri, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında siyasi partilerin bulunduğu itirazları değerlendirmek üzere saat 14.00'te bir araya geldi. YSK, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi konusundaki 'oyların yeniden sayılması', 'geçersiz oyların sayılması' ve 'seçimin yenilenmesi' yönündeki taleplerini reddetti. Hatay'da AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk %44,48 ve  CHP'nin adayı Lütfü Savaş %44,05 oy almıştı.

Bakan Tekin'in makam aracı Bolu TEM'de kaza yaptı Bakan Tekin'in makam aracı Bolu TEM'de kaza yaptı

Öntürk'e  mazbatası geçtiğimiz gün verilirken, CHP YSK'ya itiraz etti ve Genel Başkan Özgür Özel de, dün YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüşerek, 86 sayfalık itiraz dilekçesi sundu. Dilekçede, Hatay'da oyların yeniden sayılması, bu reddedilirse geçersiz oyların sayılması, bu da reddedilirse seçimin yenilenmesi talep edildi. Ancak toplantıda yapılan değerlendirmelerde, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi konusunda talepleri reddedildi.

Ayrıca YSK'nın görüştüğü maddeler arasında, AK Parti'nin Ardahan'da ile Iğdır'da seçimlerin yenilenmesi ve Bitlis Tatvan'da ise oyların yeniden sayılması yönündeki talepleri reddedildi. Yeniden Refah Partisi'nin, Iğdır'ın Aralık ilçesinde seçimin yenilenmesine yönelik talepler, YSK tarafından reddedildi.

Editör: Haber Merkezi