İstanbul Esenler’de, 10 Kasım 2024’te meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin ise yaralandığı şehirlerarası yolcu otobüsü kazası ile ilgili açılan davanın ilk duruşması Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndegörüldü.
Kazaya karışan 33 AVD 156 plakalı otobüsün şoförü Nurettin Çiftçi, direksiyon hakimiyetini kaybederek aracı devirmişti. Kazanın ardından şoför Çiftçi ve firma sahibi Tacettin Aldemir gözaltına alınmıştı.
İddianame: Araç Arızalıydı, İkisi de Sorumlu
Hazırlanan iddianamede, Nurettin Çiftçi ile firma yetkilisi Tacettin Aldemir’in, otobüsün arızalı olduğunu bilmelerine rağmen aracı sefere çıkardıkları ve bu nedenle eşit derecede asli kusurlu oldukları belirtildi.
Şoför Çiftçi tutuklanırken, Aldemir adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Nurettin Çiftçi: “Cezaevinde Psikolojim Bozuldu”
Tutuklu sanık Nurettin Çiftçi, duruşmaya cezaevinden SEGBİS sistemiyle katıldı. Duruşmada şunları söyledi:
“Olay nedeniyle çok üzgünüm. 30 senelik şoförüm, ilk kazam bu. Ben de vefat edenler yaşında evlat sahibiyim. Hız yapmadım. Kazada daha büyük zarar olmasın diye aracı toprağa yönelttim. Herkese emniyet kemeri takması için anons yaptım. Diğer sanık dışarıda serbest, neden duruşmaya gelmiyor?”
Tutuksuz yargılanan firma sahibi Tacettin Aldemir ise duruşmaya katılmadı.
Duruşma Ertelendi, Tutukluluk Devam Ediyor
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 25 Eylül 2025 tarihine erteledi. Sanık Nurettin Çiftçi’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Sanıklar hakkında, “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma”suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.