Kültür-Sanat

31. İstanbul Caz Festivali, Kadıköy sahnelerine yayılacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, +1’li Gece Gezmesi’yle bu yıl da Kadıköy’de olacak. Gece boyunca 4 mekânda 10 konserin izlenebileceği +1’li Gece Gezmesi için biletler satışa sunuldu.

Abone Ol

3-18 Temmuz tarihleri arasında 31. kez kapılarını açacak olan İstanbul Caz Festivali kapsamında, +1’li Gece Gezmesi etkinliği gerçekleştiriliyor.  18 Temmuz Perşembe akşamı festival coşkusunu Kadıköy-Moda hattındaki sevilen mekânlara taşıyor. Festivalin bu yıl +1’in desteğiyle, dokuzuncu kez düzenleyeceği etkinlik, Kadıköy sokaklarında müzikseverlerin keyfine artı bir katarak müzik keşifleriyle dolu, unutulmaz bir gece rotası sunacak. 

“Festival içinde festival” vadeden +1'li Gece Gezmesi, Kadıköy ve Moda’da tek bir biletle giriş yapılabilecek 4 mekânda 10 konsere evsahipliği yapıyor. Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sahne ve Kadıköy Sineması’nın durakları arasında yer alacağı etkinlikte Kadıköy-Moda hattında mekik dokuyacak müzikseverleri geniş bir müzik yelpazesi ve özgün performanslar bekliyor.

Festivalin en hareketli gecesinde, hayatta eğlenceye tamamen yer açmanın sakıncası olmadığını hatırlatan, bas ağırlıklı groove’larıyla Baby Berserk; Avrupa pop, caz ve klasik müzik türleri arasından çekip çıkardığı kendine has pop’uyla Thomas Azier; dünyanın dört bir yanından topladıkları hikâyeleri saykedelik folk ve caz rock’la buluşturan Gevende; saykedelik, rock, caz ve lirikten harmanlanan, Anadolu ile yoğrulan müziğiyle Korhan Futacı; kıtalararası müziğiyle Amerika ve Türkiye’yi buluşturan Coşku Turhan; derin sözlerini, synth pop ve indie rock grubu Eve Dönüş Yok; sözleriyle gündelik mücadelelerimize ve varoluş sancılarımıza dokunacak, gitar tellerinden yükselen asi tınılarından güç alacağımız Yangın; kimliklerimiz ve ait olduklarımızı sorgulatacak, feminizmde müzikal bir cephe açacak Min Taka; synthwave’den post-punk’a uzanan “buğulu ve atmosferik” müziğiyle Brek ile Anadolu’nun geleneksel seslerine kattıkları özgün yorumla Telli Davul, Kadıköy’ün çeşitli sahnelerinde izleyiciyle buluşacak.

Festivalin biletlerine buradan ulaşabilmek mümkün.