Toplu iş sözleşmesi 'arabulucu' yönetmeliğinde yeni değişiklik!
Toplu iş sözleşmesi 'arabulucu' yönetmeliğinde yeni değişiklik!
İçeriği Görüntüle

Vestel, son günlerde basında yer alan varlık satışı ve işten çıkarma iddialarına yönelik olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yaptı. Şirket, finansal yükümlülüklerini zamanında yerine getirdiğini belirterek, sermaye piyasası mevzuatında yer alan önemlilik eşiğini aşan bir durumun olmadığını vurguladı.

İşten Çıkarmalar Stratejik Hedefler Kapsamında

Vestel açıklamasında, bazı haber kaynaklarında yer alan 2 bin çalışanın işten çıkarılacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi. Şirket, “İşten çıkarmalar, operasyonel verimliliği artırmak, kaynak kullanımını optimize etmek ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla sınırlı olarak gerçekleştirilmektedir. Tüm işlemler yasal mevzuata uygun ve çalışanların haklarına saygılı şekilde yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Aktif Satışı İddiaları Reddedildi

Kamuoyunda yer alan aktif satışına ilişkin iddiaları da yalanlayan Vestel, şu açıklamada bulundu:

“Şirket aktiflerimizin satışına ilişkin herhangi bir konunun gündemde olmaması sebebiyle bugün itibariyle alınmış yönetim kurulu kararı bulunmamaktadır. Şirketimizin söz konusu haberlerle doğrudan bir ilişkisi yoktur.”

Ancak açıklamada, olası aktif satışlarının ticari hayatın olağan akışı içinde, gerektiğinde şirket özelinde değerlendirilebileceği belirtildi.

Vestel ayrıca, hasılat politikası kapsamında Amerika pazarındaki fırsatları yakından takip ettiklerini ve potansiyel işbirlikleri konusunda görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Gelişmelerin kamuoyu ile tam ve zamanında paylaşılacağı da vurgulandı.

Zorlu Holding Cephesinde Ne Oluyor?

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Zorlu Holding’in, yaklaşık 4,9 milyar dolarlık borç yükü nedeniyle bazı varlık satışları ve işten çıkarmalarla mali yükü hafifletmeyi değerlendirdiği ileri sürülmüştü. Vestel, bu haberlerin ardından kamuoyunu bilgilendirme amacıyla açıklamada bulundu.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar