Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), EGO otobüsleri, ANKARAY ve metrolarda unutulan ve sahipleri tarafından alınmayan eşyaları açık artırma ile satışa çıkarıyor. EGO Genel Müdürlüğü, 2023 yılı boyunca kaybolan eşyaları 2 yıl boyunca muhafaza ettikten sonra, sahipleri tarafından alınmayanları Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek bir açık artırma ile satacak.
EGO Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 2023 yılı boyunca toplamda 2 bin 162 eşya unutuldu. Unutulan eşyalar arasında çantalar, cüzdanlar, gözlükler, kol saatleri, tespihler, kitaplar, elektronik cihazlar ve hatta bisikletler bulunuyor. Satış, 11 Mayıs 2025 Pazar günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Vatandaşlar, kaybolan eşyalarını EGO Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden veya Kayıp Eşya Bürosu'na başvurarak sorgulayabilirler.
Eşyaların iki yıl içinde sahipleri tarafından alınmaması durumunda, bunlar açık artırma ile yeniden kullanıma kazandırılacak. Satışa sunulacak eşyalar, komisyon tarafından halka açık şekilde gerçekleştirilecek.