MB, temmuz ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi’ni (KFE) bugün açıkladı. Buna göre Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, 2023’ün temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 7,3 oranında artarak 988,5 seviyesinde oldu.
ANKA’nın aktardığına göre konut fiyatlarında aylık ortalama yüzde 7,3’lük artışına rağmen endeks, yıllık bazda geriledi. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 94,7 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 31,2 oranında artış gösterdi. Konut fiyatlarında yıllık artış bir önceki ay yüzde 95,9 seviyesindeydi.
Konut fiyatları temmuzda bir önceki aya göre İstanbul’da yüzde 6,8, Ankara’da yüzde 8,1 ve İzmir’de yüzde 5,5 oranında arttı.
Yıllık fiyat artışıysa İstanbul’da yüzde 82,7, Ankara’da yüzde 105,2, İzmir’deyse yüzde 97,1 oldu.
GENEL
50 dakika önceGENEL
7 gün önceGENEL
9 gün önceGÜNCEL
11 gün önceGENEL
29 gün önceGENEL
27 Eylül 2023GENEL
27 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.