Atatürk Havalimanı'nın terminal binaları, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla resmen teknopark ilan edildi.
Yeni oluşum, Bilişim Vadisi'ne bağlı olarak "Terminal İstanbul" adıyla faaliyet gösterecek ve dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezi olma hedefiyle yola çıkacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Bakan Kacır, Atatürk Havalimanı’ndaki yeni teknopark hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Bilişim Vadisi’ne bağlı kurulan bu teknopark, ‘Terminal İstanbul’ markasıyla dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezi olarak hizmet sunacak. Binlerce teknoloji girişimi bu merkezde doğacak, büyüyecek ve yatırımcılarla buluşacak. Kamu ve özel sektörden çok sayıda paydaş kurumla birlikte İstanbul’u küresel düzeyde bir girişimcilik merkezi yapacağız.”
Bilim Merkezi, Yazılım Okulu ve Yapay Zekâ Atölyeleri Kurulacak
Bakan Kacır ayrıca, bu büyük teknoloji üssü içinde yer alacak olan bilim merkezi, yazılım ve yapay zekâ okulu ile teknoloji atölyelerinin, farklı yaş gruplarına yönelik olarak hizmet vereceğini belirtti.
Böylece Terminal İstanbul, sadece girişimciler için değil, geleceğin teknoloji yeteneklerinin yetiştirileceği bir eğitim ve inovasyon alanı haline gelecek.
İstanbul, Küresel Girişimcilik Merkezi Olma Yolunda
Kamu ve özel sektör iş birliğiyle geliştirilen bu dev proje, İstanbul’un teknoloji ve inovasyon ekosisteminde kritik bir rol oynamayı hedefliyor. Terminal İstanbul, hem girişimcilik ekosistemini destekleyecek, hem de yerli ve yabancı yatırımcıları cezbederek Türkiye'nin teknoloji üretme kapasitesini artıracak.