Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğine yönelik gelecek dönem hedeflerini paylaştı.
Gaziantep'te gerçekleştirilen "AA Kent Ekonomileri Zirvesi Gaziantep-Halep" programında konuşan Bolat, Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret hacminin 2030'lu yılların başlarında 10 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.
İşte Bakan Bolat'ın açıklamalarından satır başları:
• Suriye'de birinci önceliğimiz devlet bütünlüğünün, milli birlik ve toprak bütünlüğünün korunması.
• İslahiye Gümrük Kapısı'nın açılması konusunda hazırlıklarımız tam, en kısa sürede açılması müjdesini birlikte çalışıp verebileceğiz
• Türkiye ile Suriye arasında 2030'lu yılların başlarında 10 milyar dolar ticarete ulaşmayı hedef olarak belirledik.
• Suriye, kısa bir sürede iç barışını sağlamış, toprak bütünlüğünü tesis etmiş ve siyasi açıdan istikrarlı bir sürece başlamıştır.
• Türk bankalarının Suriye'de banka açmasında mutabıkız, mevzuatla ilgili çalışmalar yapılıyor. Suriye milli para biriminin basılması noktasında temaslar sürüyor.
AYRINTILAR GELİYOR...




