ABD Gizli Servisi, Beyaz Saray’ın hemen yakınında çıkan çatışmada bir şüpheliyi yaraladığını açıkladı. Olay, gece yarısından sonra Eisenhower İdari Ofis Binasıyakınlarında meydana geldi.
Yetkililere göre, polis Indiana’dan Washington D.C.'ye seyahat eden ve intihar eğilimi gösterdiği bildirilen bir kişi hakkında bilgi paylaşmıştı.
Gizli Servis ekiplerinin, Beyaz Saray’ın batısında 17. ve F Caddeleri yakınlarında şüphelinin park halindeki aracını tespit ettiği bildirildi. Memurlar, aracın yakınında şüphelinin eşkâline uyan bir kişiyle karşılaştı. Ancak görevliler yaklaşınca, şüpheli bir silah çıkardı ve sallamaya başladı. Bunun üzerine Gizli Servis personelinin ateş açtığı ifade edildi Gizli Servis, yaralanan şüphelinin hastaneye kaldırıldığını, ancak sağlık durumu hakkında net bir bilgi bulunmadığını duyurdu. Olayda hiçbir Gizli Servis görevlisinin yaralanmadığı bildirildi.
Soruşturma başlatıldı
Washington D.C.’de güç kullanımı olaylarından sorumlu olan Metropolitan Polis Departmanı, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Olay sırasında ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da bulunmadığı açıklandı.