Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, son günlerde kamuoyunda gündem olan Fenerbahçe başkanlığına aday olacağı iddialarına A Haber canlı yayınında yanıt verdi.
Erdoğan, "Hayır, aday değilim" diyerek söylentilere son noktayı koydu.
“Fenerbahçe Başkanlığı Nereden Çıktı, Anlamış Değilim”
Bilal Erdoğan, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;
"Hayır aday değilim. Tabii ki Fenerbahçe daha iyi yönetilsin istiyorum. İnanın Fenerbahçe’ye başkanlık meselesinin nereden çıktığını hiç bilmiyorum. Hatta yapay zekâ ile bir fotoğraf bile yapmışlar. Futbolda yöneticilik hayalimden hiç geçmedi, geçmez de."
Erdoğan, zamanını eğitim ve kültürel projelere ayırdığını vurgulayarak, spor yöneticiliğinin kendi hedef ve hayalleriyle örtüşmediğini ifade ederek, "Ben bir alternatif paradigma üzerinde çalışıyorum. Kimlik ve kültür inşasıyla ilgileniyorum. Zamanımı futbol yöneticiliğinde harcamak, eğitimle ilgili önemli işleri ihmal etmek olur. Bu bana yakışmaz." dedi.
“Kendi Çocuklarımı Fenerbahçeli Tutmak İçin Uğraşıyorum”
Konuşmasında esprili bir dille çocuklarıyla yaşadığı futbol rekabetinden de bahseden Erdoğan şöyle devam etti;
"Kendi oğullarımı Fenerbahçeli tutmak için kıyasıya mücadele veriyorum. Okulda Galatasaray formalarıyla dolaşıyorlar. ‘Galatasaraylı olmak kolay,’ diyorum, ‘Gel, Fenerbahçe’yi tut.’ Şu an başarılıyım, ikinci-üçüncü takımlar tutarak idare ediyoruz."
“Spor Yöneticiliğinde Sağduyuya İhtiyaç Var”
Bilal Erdoğan, Türkiye’de spor yöneticiliğinin sadece "taraftarlık" üzerinden değil, altyapı yatırımları ve genç sporcu yetiştirme gibi uzun vadeli projelerle ele alınması gerektiğini belirterek "Hangi kulüp daha fazla altyapı yatırımı yapıyor, hangi kulüp daha fazla genci yetiştiriyor? Bunların övülmesine ihtiyacımız var. Spor medyasının da skor yorumculuğu yerine bu konulara yönelmesi gerekiyor" dedi.
“Benim Hayalim Eğitimle Türkiye'nin Geleceğini İnşa Etmek”
Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti kapsamında yürüttüğü projelere ve akademik çalışmaları topluma kazandırma hedeflerine değinerek, spor yöneticiliğinin bu vizyonla örtüşmediğini tekrar vurgulayarak "Benim hayalim; çocuklara, gençlere, öğretmenlere dokunmak, eğitimde moral ve motivasyon oluşturmak. Bir öğretmeni heyecanlandırarak binlerce çocuğu kazanabiliriz. Hayallerim bu alanlarda şekilleniyor" ifadelerini kullandı.